חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: קסדייה Quesadilla מקסיקנית

נפטון מציעה מתכון להכנת קסדייה עם ממרח עגבניות וגבינת מוצרלה מעושנת ||| מתכון לקסדייה עם תוספת זיתים, פטריות, תירס, בצל מטוגן, ועוד ||| ממרח עגבניות בתוספת שמן זית של נפטון, ישדרג כל טוסט, פסטה או כריך ||| מרח פרווה, מתאים לכל מאכל וללא מונוסודיום גלוטמט או צבעי מאכל ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

קסדייה מקסיקנית עם ממרח עגבניות של נפטון (צילום Pixabay)

קסדייה – טוסט מקסקני

קֵסׇּדִיָּה הוא מאכל טאקו Taco מקסיקאי, מורכב מטורטייה שממולאת בעיקר בגבינה, ולפעמים ירקות או בשר ותבלינים, ואז מטוגנת או נאפית. נהוג להגיש לצידה רוטב סלסה, גואקמולי אבוקדו ושמנת. מקור הקסדיה הוא ממקסיקו הקולוניאלית בה עיקר התזונה של המקומיים האצטקים של מקסיקו היתה טורטיית קמח תירס. הכובשים האירופאים הכירו לאצטקים את החלב ותוצריו והשידוך בין הטורטייה והגבינה התפשט לרחבי תבל.

באופן מסורתי משתמשים בטורטייה תירס, אך ניתן להכין אותה גם עם טורטיית קמח, במיוחד בצפון מקסיקו ובארצות הברית. מנת קסדיה עושים עם שתי טורטיות שבניהן שכבת גבינה בעוד חצי קסדיה עושים ע"י קיפול טורטייה עם מילוי גבינה וצורתה חצי ירח.

מצרכים

  • 6 טורטיות קטנות (או 3 גדולות)
  • 1 צנצנת ממרח עגבניות בתוספת שמן זית של נפטון
  • 250 גרם גבינת מוצרלה מעושנת
  • מעט שמן זית
  • שדרוג: פטריות שמפיניון פרוסות, גרגרי תירס, זיתים, בצל טרי פרוס, בצל מטוגן, רצועות פלפל קלוי, טונה ועוד
נפטון ממרח עגבניות עם שמן זית (צילום מיכאל כץ)

אופן הכנה

  1. משמנים מחבת בקוטר גדול מזה של הטורטיות שלכם, במעט שמן זית
  2. מחממים את המחבת ומניחים במחבת טורטייה אחת
  3. מורחים על הטורטייה ממרח עגבניות כשמשאירים שוליים של 1 ס"מ לערך מהקצוות, ללא ממרח
  4. מפזרים על הממרח עגבניות שכבת גבינה מוצרלה
  5. הערה: אם מעשירים הקסדייה אז על המוצרלה מפזרים את התוספת שבחרנו
  6. מכסים בטורטייה נוספת, ומהדקים מעט את הקצוות של שתיהן
  7. מטגנים 2-3 דקות, עד שהטורטייה מזהיבה-משחימה
  8. הופכים לצד השני, לעוד 2 דקות טיגון עד הזהבה
  9. הערה: אם מכינים טורטייה גדולה: מורחים את ממרח העגבניות רק על חצי מהטורטייה. מוסיפים את הגבינה, מקפלים את הטורטייה באמצע ומהדקים את הקצוות. מטגנים כמו למנה מלאה.

הגשה

חותכים את הקסדייה באמצע או למשולשים, ומגישים עם גואקמולי.

ממרח עגבניות בתוספת שמן זית. כשר פרווה, מחיר 9.90 – 12.90 שקלים (צנצנת 180 גרם). להשיג ביינות ביתן, חצי חינם, ברקת, מחסני השוק, סלאח דבאח ובחנויות נבחרות.

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *