מתכון שהוא גם סיפור משפחתה של נורית אשכנזי ||| מתכון קל ומהיר הכנה שקשה לפספס או לטעות בו ||| עוגה קלסית וחביבה לחג המולד Christmas שמשפחה יהודית מכרה לגויים ||| עוגת דבש שהפכה לחביבה תודות לתוספת הג'ינג'ר המחמם את הלב ואת תקופת החורף ||| אפשר תמיד לשדרג אבל זה הבסיס שיעשה לכם יום שמח עם הקפה או התה ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך…
סיפורו של מתכון
מספרת נורית אשכנזי: חג המולד מתקרב ואני רוצה לכבד את מורשתו של סבי ליאו ארט מברלין אשר נספה באושוויץ בתאריך 10.12.1942. לפי המורשת המשפחתית, משפחת ארט Ert גורשה מספרד והגיעה לאמסטרדם ומשם לארנהיים Arnhem הולנד, ומשם להנובר Hanover ובהמשך לברלין Berlin גרמניה.
סבי היה קונדיטור שהתמחה בעוגות דבש Honigkuchen מיוחדות לחג המולד. הקונדיטוריה שלו בברלין הייתה בכתובת Almstadtstraße 37 (בקרבת Schendel Park) שבמרכז ברלין. היה לו זיכיון למכור את עוגות הדבש שלו לפני חג המולד גם בערים דרזדן Drezden, המבורג Hamburg , ברמן Bremen , ברמרהבאן Bremerhaven, רוסטוק Rostock וגם בעירה ורמונדה Warnemünde.
המתכון לעוגות הדבש שלו כפי שנמצא במחברת המתכונים של כלתו מיה (גולדפרב) ארט Mia (Goldfarb) Ert , אשתו של בנו הבכור האנס – דודי. מחברת המתכונים נתנה לי ע"י בתם גבי (ארט) ז'ירונדה Gaby (Ert) Gironda שחיה במילנו Milano איטליה.
מצרכים
- 250 גרם קמח שיפון
- 250 גרם קמח חיטה
- 15 גרם אבקת אפיה
- 400 גרם דבש
- 100 גרם סוכר
- 1 ביצה XL
- 1 תפוח עץ גדול מגורד
- 1-2 כפיות ג'ינג'ר טחון
- 50 גרם שבבי אגוזים
- 50 גרם שבבי שקדים
אופן הכנה
- לערבב את הקמחים, אבקת אפיה, סוכר, ביצה, גרידת התפוח, ג'ינג'ר ו-300 גרם דבש ביחד לקבלת תערובת אחידה
- הערה: שמרו כ-1/4 מהדבש לסוף, לכיסוי לפני האפייה
- שמנו תבנית מרובעת (או 2 תבניות אינגליש קייק)
- חממו תנור ל- 170 מעלות
- מלאו התבנית בתערובת
- פזרו במרכז התערובת, את חתיכות האגוזים ו/או שקדים
- לכסות הכול בדבש ששמרנו
- לאפות בתנור במשך 15-18 דקות עד שקיסם יוצא יבש
הגשה
לאחר שהעוגה התקררה, לחתוך לריבועים או פרוסות (תלוי בתבנית שבחרתם).
אפשר למרוח את פרוסת העוגה בחמאה.
בתיאבון Guten Appetit