פילה דג דניס משודרג ועשיר בציפוי מיוחד ||| ארוחה פרווה וללא גלוטן ||| שניצל ללא גלוטן וכשר לפסח ||| הציפוי העשיר עושה את כל ההבדל בין מנת דניס לביו המנה הזו ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (4 מנות)
- 4 נתחי פילה דג דניס
לציפוי
- 160 גרם תערובת אגוזים קלויים קצוצים (קשיו, שקדים ופיסטוקים)
- 1/3 כפית מלח גס
- 50 מ"ל שמן זית או חמאת קוקוס
לקרם בטטה
שידרוג
- טימין או רוזמרין
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות
- מפזרים על פני תבנית את המלח הגס בשכבה אחידה
- מניחים את הבטטות (בקליפתן) על שכבת המלח
- אופים את הבטטות כשעה עד שהקליפה מקבלת גוון חום ומעט נפרדת מהבטטות
- מקלפים את הבטטות
- במעבד מזון מרסקים את הבטטות ומוסיפים מלח טימין ו/או רוזמרין
- מנמיכים את חום התנור ל-170 מעלות
- בקערה מערבבים את תערובת האגוזים עם השמן זית (או חמאת קוקוס)
- מניחים את הדגים על תבנית משומנת עם הצד של העור למטה
- לוקחים את תערובת האגוזים ועוטפים את הדגים בתערובת ומהדקים שהתערובת תיצמד לדגים
- מכניסים לתנור ואופים למשך כ- 10-12 דקות תלוי בגודל הדג עד שהדגים מוכנים
בתיאבון