אחד הדברים הנהדרים בפסטות אפויות הוא שאתה יכול לקבל שני מרקמים שונים במנה אחת ||| קחו פסטה אלפרדו שופעת להפליא בשמנת אבל הוסיפו ירק ירוק ||| עוד על פסטה אלפרדו כאן ||| תערמו את הפסטה אלפרדו לצלחת, הוסיפו גבינה מומסת ופירורי לחם פריכים, ואפו אותה ותקבלו ארוחת ערב צמחונית שיש בה הכל ||| אם ברוקולי זה לא הקטע שלכם, אתם יכולים להחליף לאספרגוס חתוך ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (6 מנות – תבנית 22X33 ס"מ)
- מלח
- 6 כפות שמן זית (או 8 כפות חמאה לא מלוחה, חתוכה לחתיכות)
- ½ כוס פירורי לחם
- 2 כוסות פרמז'ן מגורד דק
- 1 כפית גרידת לימון טרייה
- פלפל שחור
- 500 גרם פסטה של צינורות קטנים או מסולסלת
- 400 גרם ברוקולי, קצוץ לחתיכות 1 ס"מ
- 1 כוס שמנת מתוקה
- 1 שן שום קטנה כתושה
- 200 גרם מוצרלה טרייה, חתוכה לחתיכות 1 ס"מ
אופן הכנה
- מחממים תנור ל- 260 מעלות
- הביאו לרתיחה סיר גדול של מים מומלחים בנדיבות
- שמנו תבנית אפייה
- מערבבים בקערה קטנה את פירורי הלחם, 1/4 כוס מהפרמז'ן וגרידת הלימון
- מוסיפים 1 כף שמן זית (או חמאה) ומערבבים עד שפירורי הלחם ספוגים בשמן
- מתבלים את פרורי הלחם במלח ופלפל
- כאשר המים רותחים, הוסיפו את הפסטה ובשלו עד לדרגת אל-דנטה, בערך 2 דקות פחות מההוראות על האריזה
- לקראת סוף בישול הפסטה הוסיפו את הברוקולי
- סננו המים מהפסטה והברוקולי תוך שאתם שומרים 1/2 כוס מי פסטה בצד
- מקציפים את השמנת, השום ומי הפסטה לתוך שמן הזית (או חמאה מומסת) שבתבנית האפייה לקבלת תערובת אחידה
- מוסיפים את הפרמז'ן שנותר לתבנית תוך הקצפה נמרצת עד לקבלת תערובת אחידה
- מוסיפים את הפסטה, הבוקולי וחצי מהמוצרלה מערבבים טועמים ומתבלים היטב במלח ופלפל
- מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה
- מפזרים מעל את המוצרלה שנותרה, ואז לפזר באופן שווה את תערובת פירורי הלחם
- אופים 10-15 דקות עד שהמוצרלה נמסה והפירורי הלחם מזהיבים
בתיאבון Buon Appetito