לחם מחמצת מאורי מניו זילנד ||| הלחם עם מרכיב תפוח אדמה מותסס שמקורו בקרב בני העם המאורי של ניו-זילנד ||| לחם רוונה משתמש במרכיב תפוח אדמה טרום-תסיסה, המכונה גם באג והוא נוצר על ידי בישול ומעיכה של תפוחי אדמה, ולאחר מכן הוספת קמח וסוכר ||| כמו ברוב לחמי המחמצת, ניתן לשמור את לחם הפתיחה Starter ולהשתמש בו ללא הגבלת זמן, כל עוד השמרים נשמרים חיים באמצעות הזנה קבועה ||| הסטרטר של תפוחי האדמה מעניקים ללחם הרונה את טעמו המתוק-חמוץ האופייני ||| הלחם בדרך כלל נאפה בצורת כיכר עגולה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
לסטרטר
לבצק
לקישוט
שלבי הכנה
- להכנת הסטרטר: קלפו ופרסו את תפוחי האדמה
- בשלו את התפוחי אדמה במים רותחים מומלחים במשך 10 דקות או עד שהם רכים
- סננו ומעכו עד לקבלת מרקם פירה חלק
- קררו את הפירה. לאחר מכן הניחו בקערה גדולה. הערה: קחו בחשבון שצריך מקום לתסיסה
- הוסיפו לקערת תפוחי האדמה את הקמח הרגיל וסוכר ורבבו עד לקבלת מרקם דמוי בצק
- כסו את הקערה במכסה הדוק והניחו במקום חמים לתסיסה של 1-3 ימים (תלוי במזג האוויר – במחוזותינו לרוב יספיק יום). בצק הסטרטר מוכן כשהוא מתחיל לתפוח ולבעבע
- הכנת הלחם: הניחו כוס מבצק הסטרטר בקערה עם קמח רגיל, סוכר דק ומים חמים
- ערבבו עד לקבלת בצק רך. לאחר מכן לושו במשך 3 דקות או עד לקבלת בצק חלק
- שמנו עם חמאה ובנדיבות, תבנית כיכר לחם בנפח 1 ליטר
- הניחו את הבצק בתבנית המשומנת. כסו במגבת מטבח נקייה והניחו בצד במקום חמים למשך שעתיים או עד להכפלת הנפח
- חממו תנור ל-180 מעלות
- הכניסו את התבנית לתנור ואפו במשך 45 דקות
- הוציאו את התבנית מהתנור. מרחו שכבה דקה של חמאה מומסת ופיזרו את אבקת הסוכר מעל
- החזירו את התבנית לתנור לעוד 15 דקות או עד להזהבה ואפילו התקרמלות בחלק העליון
- חתכו לפרוסות והגישו חם עם חמאה, דבש או סירופ מייפל
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…