6 מתכונים של לביבות ירק חורפיות

מתכונים של פעם, מכול ירק חורפי ||| לביבות ארטישוק, לביבות אפונה, לביבות טוניסאיות או לביבות בורגול וטחינה ||| וגם לביבות בטטה וגזר ולביבות סלק מחממות וטעימות ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך <<<

לביבות אפויות בתנור (צילום דני בר)

לביבות ארטישוק

בעברית תקנית הוא נקרא חֻרְשָׁף או קנרס אבל אנחנו נסתפק בשמו הנפוץ אַרְטִישׁוֹק. זהו ירק שמוצאו מסיציליה, שווה ובריא כי הוא עשיר במינרלים וויטמינים ועוזר להורדת כולסטרול, לעיכול ועוד.

מצרכים (30-25 יחידות)

  • 100 גרם לבבות ארטישוק
  • 1 תפוח אדמה מגורד (200 גרם)
  • 1 בצל קצוץ דק מטוגן זהוב (100 גרם נטו)
  • 1 ביצה L
  • 30 גרם פירורי לחם
  • 120 גרם גבינת ריקוטה
  • 4 זיתי קלמטה קצוצים
  • קורט אגוז מוסקט
  • מלח ופלפל
  • שמן זית

אופן הכנה

  1. לבשל הארטישוק כ-20 דקות עד התרככות
  2. מגרדים הירקות וסוחטים מעודפי הנוזלים
  3. מוסיפים לירקות את כל שאר המרכיבים ומערבבים עד קבלת תערוכת אחידה
  4. מתקנים הטעם עם מלח ופלפל
  5. יוצרים לביבות בקוטר 5 ס"מ כל אחת
  6. מניחים כל לביבה בתבנית אפיה על נייר אפיה פרוש
  7. מורחים מעט שמן זית מעל כל הלביבות המוכנות
  8. מחממים תנור ל-200 מעלות
  9. אופים הלביבות עד הזהבה, כ-12-15 דקות
לביבות טונה ברוטב יוגורט ועשבי תיבול (צילום: ניר עצמון)

לביבות סלק

מצרכים (30-25 יחידות)

  • 2 תפוחי אדמה אדום בינוני מגורד (400 גרם נטו)
  • 1 בצל סגול בינוני מגורד (100 גרם נטו)
  • 1 סלק בינוני מגורד (200 גרם נטו)
  • 1 ביצה L
  • 2 כפות פירורי לחם (30 גרם)
  • 50 גרם גבינת מנצ'גו
  • 50 גרם גבינה בולגרית בקוביות 2X2
  • 50 גרם אגוזי פקאן קצוצים גס
  • קורט קינמון
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • שמן זית

אופן הכנה

  1. מגרדים תפו"א אדום, בצל, סלק וסוחטים מהנוזלים
  2. מוסיפים לתערובת את שאר המרכיבים
  3. מערבבים לקבלת תערובת אחידה ומתקנים עם מלח ופלפל
  4. יוצרים לביבות בקוטר 5 ס"מ כל אחת
  5. מניחים כל לביבה בתבנית אפיה על נייר אפיה פרוש
  6. מורחים מעט שמן זית מעל כל הלביבות המוכנות
  7. מחממים תנור ל-200 מעלות
  8. אופים הלביבות עד הזהבה, כ-12-15 דקות
לביבות טעימות כל יום (צילום דני בר)

לביבות אפונה ועשבי תיבול

מצרכים (30-25 יחידות)

  • 1 תפוח אדמה גדול מגורד (300 גרם נטו)
  • 1 בצל סגול בינוני מגורד (100 גרם נטו)
  • 2 ביצה L
  • 50 גרם קמח
  • 100 גרם גבינה לבנה 5%
  • 120 גרם אפונת גינה קפואה
  • 20 גרם סוכר
  • 15 גבעולי נענע קצוצים דק
  • 10 גבעולי רוקט קצוצים דק
  • 1 כף טימין קצוץ דק
  • 1 כף אורגנו קצוץ דק
  • 1 כף רוזמרין קצוץ דק
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • שמן זית

אופן הכנה

 
- פרסומת -

 
  1. להשרות האפונה הקפואה במים חמים עד הפשרה
  2. מגרדים תפו"א ובצל וסוחטים מהנוזלים
  3. מוסיפים לתערובת את שאר המרכיבים
  4. מערבבים לקבלת תערובת אחידה ומתקנים עם מלח ופלפל
  5. יוצרים לביבות בקוטר 5 ס"מ כל אחת
  6. מניחים כל לביבה בתבנית אפיה על נייר אפיה פרוש
  7. מורחים מעט שמן זית מעל כל הלביבות המוכנות
  8. מחממים תנור ל-200 מעלות
  9. אופים הלביבות עד הזהבה, כ-12-15 דקות
צילום: ניר עצמון

לביבות בורגול וטחינה

מצרכים (30-25 יחידות)

  • 1 תפוח אדמה מגורד (200 גרם נטו)
  • 1 בצל סגול בינוני מגורד (100 גרם נטו)
  • 1 ביצה L
  •  30 גרם פרורי לחם
  • 150 גרם טחינה גולמית
  • 100 גרם בורגול
  • 1 צרור פטרוזיליה קצוץ דק
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • שמן זית

אופן הכנה

  1. להשרות הבורגול במים חמים כ-20 דקות
  2. מגרדים תפו"א ובצל וסוחטים מהנוזלים
  3. מוסיפים לתערובת את שאר המרכיבים
  4. מערבבים לקבלת תערובת אחידה ומתקנים עם מלח ופלפל
  5. יוצרים לביבות בקוטר 5 ס"מ כל אחת
  6. מניחים כל לביבה בתבנית אפיה על נייר אפיה פרוש
  7. מורחים מעט שמן זית מעל כל הלביבות המוכנות
  8. מחממים תנור ל-200 מעלות
  9. אופים הלביבות עד הזהבה, כ-12-15 דקות
לביבות ירק (צילום דני בר)

לביבות בטטה וגזר

מצרכים (30-25 יחידות)

  • 1 תפוח אדמה מגורד (200 גרם נטו)
  • 1 בטטה בינונית מגורדת (400 גרם נטו)
  • 2 גזר בינוני מגורד (200 גרם נטו)
  • 1 בצל סגול בינוני קצוץ (100 גרם נטו)
  • 2 ביצה L
  • 2 כפות קמח
  • 50 גרם גבינת ריקוטה
  • קורט קינמון
  • קורט כמון
  • קורט כורכום
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • שמן זית

אופן הכנה

  1. מגרדים תפו"א, בטטה וגזר וסוחטים מהנוזלים
  2. מוסיפים לתערובת את שאר המרכיבים
  3. מערבבים לקבלת תערובת אחידה ומתקנים עם קינמון, כמון, כורכום, מלח ופלפל
  4. יוצרים לביבות בקוטר 5 ס"מ כל אחת
  5. מניחים כל לביבה בתבנית אפיה על נייר אפיה פרוש
  6. מורחים מעט שמן זית מעל כל הלביבות המוכנות
  7. מחממים תנור ל-200 מעלות
  8. אופים הלביבות עד הזהבה, כ-12-15 דקות

לביבות טוניסאיות

מצרכים (30-25 יחידות)

  • 1 תפוח אדמה גדול מגורד (300 גרם נטו)
  • 1 בצל סגול בינוני מגורד (100 גרם נטו)
  • 1 ביצה L
  • 20 גרם קמח
  • 100 גרם כדורי גבינת מוצרלה
  • 50 גרם ממרח עגבניות מיובשות
  • 100 גרם טונה בשמן מסוננת מהנוזלים
  • 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • קורט קצח
  • קורט אורגנו יבש
  • חצי כפית ממרח לימון כבוש
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • שמן זית

אופן הכנה

  1. מגרדים תפו"א ובצל וסוחטים מהנוזלים
  2. מוסיפים לתערובת את שאר המרכיבים
  3. מערבבים לקבלת תערובת אחידה ומתקנים עם מלח ופלפל
  4. יוצרים לביבות בקוטר 5 ס"מ כל אחת
  5. מניחים כל לביבה בתבנית אפיה על נייר אפיה פרוש
  6. מורחים מעט שמן זית מעל כל הלביבות המוכנות
  7. מחממים תנור ל-200 מעלות
  8. אופים הלביבות עד הזהבה, כ-12-15 דקות

בתיאבון

כתיבת תגובה

סגירת תפריט