קיימות ביקב הרי גליל

יקב הרי גליל משיק מיתוג חדש המשיק לקיימות |||  זהו שלב נוסף בתהליך הקיימות כדרך חיים בכרמים ביקב ובמפגש עם הלקוח ||| החשיפה נערכה באירוע על טהרת הגליל והירוק והטבע ב….יפו ||| על המהלך ועל היינות <<<

אירוע הרי גליל (צילום דני בר)

קיימות Sustainability

יקב הרי גליל חושף מהלך אסטרטגי כולל של מיתוג מחדש במסגרתו נראות חדשה לכל יינות היקב. מהלך המיתוג מחדש מבטא את הערכים הירוקים על פיהם פועל יקב הרי גליל, החל מגידול הענבים ועד התוצר הסופי ומכירתו בנקודות המכירה, כל זאת באופן טבעי, בגובה העיניים ובמפגש משוחרר נטול יומרות.

לוגו, תוויות ועוד

עוד מהאירוע של הרי גליל (צילום דני בר)

הנראות החדשה תבוא לידי ביטוי בלוגו חדש, בעיצוב תוויות בקבוקים עם תקריב של אלמנטים מהטבע המעניקים תחושה אינטימית וחיבור לגליל העליון, ובשפה תקשורתית ייחודית, תחת המסר: קרוב לטבע. השקת התהליך באה לאחר קידום פרויקטים רבים בשנתיים האחרונות שבאו  לידי ביטוי בטיפול בכרמים, בהתנהלות ביקב ומחוצה לו זאת כחלק מחזון היקב למצות את מקסימום התועלת מהמשאבים הקיימים  לצד שמירה על איכות הסביבה לדורות הבאים.

דוגמה לכך היא הפרויקט המהפכני שהשיק יקב הרי גליל  בשנה שעברה "הרי גליל, יין מהחבית". הפרויקט הביא לפתיחה של 100 נקודות מזיגת יין במזיגה ישירה כבר בשנת 2017.

קיימות בהרי הגליל

גבינות גליליות (צילום דני בר)

פעילויות נוספות המחזקות  את תפיסת הקימות sustainability ביקב הרי גליל:

  • הקטנת כמות מים הנצרכת משלב הכרם
  • בניית תוכנית להקטנת תלות הגפן בהשקייה
  • שימוש במינימום חומרי ריסוס מזיקים
  • החלפת מיזוג אויר ביקב ממרכזי לממוקד
  • ייזום והקמה של פינות ירוקות ברחבי היקב
  • גידול עצמאי של ירקות ללא ריסוס
  • שימוש בחומרים ידידותיים בתהליך הייצור
  • מיחזור
  • החלפת  אריזות לידידותיות לסביבה
  • מיחזור Reuse

ההשקה

בבית יפואי נחבא אל הכלים אבל מרשים בתוכו, ניצח על האוכל ארז קרומרובסקי עם מיטב הירק והגבינות מהגליל שאליהם שידך דגים מיפו.

בין טעימות היינות החדשים לבין סיפורי המהלך החדש ביקב, יכולנו גם לטעום ברבוניות, גבינות ועוד. אבל העיקר היה כמובן היינות. כל היינות במחיר 38 שקלים.

לבן 2016

יין המורכב 90% ענבי ויונייה ו- 10% ענבי סוביניון בלאן מכרמים בהרי הגליל העליון. יין מרענן עם חמיצות מעוררת. היין מוכן לשתייה ובתנאי אחסון נאותים, היין ישמר היטב במשך שנתיים עד ארבע שנים ממועד הבציר. 14.5% אלכוהול. כשר.

רוזה 2016

בלנד המורכב 77% ענבי סנג'ובזה, 12% ענבי פינו נואר, %6 ענבי ברברה, 5% ענבי גרנאש מכרמים בהרי הגליל העליון. צבע ורוד בוהק, מעט חמיצות מרעננת וסיומת בינונית. היין בשיאו וישמר היטב כשנתיים ממועד הבציר בתנאי אחסון נאותים. 13% אלכוהול. כשר.

המיתוג החדש של הרי גליל (צילום דני בר)

קברנה סוביניון 2016

יין זני המופק מענבי קברנה סוביניון מכרמים בהרי הגליל העליון. היין התבגר 6 חודשים במיכלי נירוסטה לשימור האופי הפירותי של היין. צבע אדום בוהק, ארומה קלה של פרי ובפה קליל ונעים עם סיומת בינונית. היין מוכן לשתייה ובתנאי אחסון נאותים, היין ישמר היטב במשך שנתיים עד ארבע שנים ממועד הבציר. 15% אלכוהול. כשר.

מרלו 2016

יין זני המופק מענבי מרלו מכרמים בהרי הגליל העליון. היין התבגר 6 חודשים במיכלי נירוסטה לשימור האופי הפירותי של היין. צבע אדום עמוק ובוהק, ארומה קלה של פרי וציפורן ברקע. בפה קליל ונעים עם סיומת בינונית. היין מוכן לשתייה ובתנאי אחסון נאותים, היין ישמר היטב במשך שנתיים עד ארבע שנים ממועד הבציר. 15% אלכוהול. כשר.

סירה 2016

יין זני המופק מענבי סירה מכרמים בהרי הגליל העליון. היין התבגר 6 חודשים במיכלי נירוסטה לשימור האופי הפירותי של היין. צבע סגול עמוק ובוהק, ארומה של פרי יער בשל  ומנטה ברקע. בפה קליל ונעים עם סיומת ארוכה. היין מוכן לשתייה ובתנאי אחסון נאותים, היין ישמר היטב במשך שנתיים עד ארבע שנים ממועד הבציר. 15% אלכוהול. כשר.

כתיבת תגובה