עוגת תפוחים צרפתית שנקראת רוסית ||| שרלוטה או שרלוטקה רוסית ||| מה לשרלוטה, תפוחים ועוגה צרפתית ||| כל הפרטים ומתכון בהמשך <<<
Charlotte Russe

מצרכים (תבנית 24):
- 4 תפוחי גרן סמיט גדולים
- כף מיץ לימון
- כוס סוכר לבן
- 100 גרם קמח לבן רגיל
- 3 ביצים גודל L
- 1/4 כפית קינמון
- קמצוץ מלח
- כפית תמצית וניל
- 1/2 כוס רוטב קרמל ביתי (עפ"י מתכון בהמשך)
- אבקת סוכר לקישוט
קרמל
- 2/3 כוס סוכר
- 1/4 כוס מים
- 2 כפות דבש
- 2/3 כוס שמנת מתוקה
אופן הכנה:
קרמל (עדיף להכין לילה לפני האפיה)
-
- בסיר קטן על אש בינונית מערבבים סוכר מים ודבש עד שהסוכר נמס לחלוטין
- מגבירים את הלהבה ומביאים לרתיחה עדינה למשך כ- 10 דקות
- יש לשים לב ומדי פעם לערבב (אך לא יותר מדי), עד שהתערובת מקבלת צבע חום קרמל
- מסירים מהאש, ממתינים כדקה ומערבבים פנימה שמנת מתוקה
- מצננים לחלוטין
עוגה
-
- לקלף התפוחי עץ, להוציא הליבה ולחתוך לרבעים ולחתוך לפרוסות
- מחממים תנור ל- 180 מעלות
- משמנים את תבנית האפייה ומרפדים בנייר אפיה
- מניחים בקערה את פרוסות התפוחים עם כף מיץ לימון ו 2 כפות סוכר ומערבבים
- מניחים בצד לכ- 15 דקות
- בקערה נפרדת מערבבים קמח, מלח וקינמון
- בקערת המיקסר עם המנדולינה להקצפה, מקציפים את הביצים עם יתרת הסוכר למשך כ- 8 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה במרקם צמיג ומבריק
- מאטים את מהירות המיקסר ומוסיפים תמצית וניל
- מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה
- מעבירים את התפוחים לתבנית
- שופכים מעל את רוטב הקרמל
- מעבירים מעל לכל את תערובת הביצים
- מערבבים קלות בעזרת כף, את התערובות יחד
- אופים כ 55-60 דקות (העוגה מוכנה כאשר היא מקבלת למעלה גוון חום בהיר וקיסם יוצא עם פירורים)
- מוציאים מהתנור, מצננים מעט, מעבירים לצלחת הגשה ומפדרים באבקת סוכר
מתכון נוסף קל ואחר
בתיאבון












