מתכון: אוזני המן במילוי קוביות שוקולד

מתכון באדיבות אורן בקר, שף קונדיטור מסעדת התרנגול הכחול לשוקולד לינדט ||| אוזני המן לפורים בטעם אחר ||| התאמת אוזני המן לטבעונים ||| המתכון בהמשך <<<

אוזני המן במילוי קוביות שוקולד של אורן בקר (צילום אורן בקר)

מצרכים (50 יחידות)

בצק פריך מרציפני ועשיר

  • 150 גר' חמאה לטבעונים 100 גר' שמן זית עדין או שומן קוקוס
  • שני שליש כוס אבקת סוכר (90 גרם)
  • 2 כפות שקדים טחונים (30 גרם)
  • חצי כפית וניל
  • חצי כפית גרידת לימון
  • 1 ביצה מידה לארג'
  • 1 ושני שליש כוסות קמח (255 גרם)
  • קורט מלח

מלית פירורים ושוקולד Lindt

  • חצי כוס חלב (120 מ"ל) או חלב קוקוס לטבעונים
  • שלשת רבעי כוס סוכר (150 גרם)
  • 1 כף דבש או סילאן לטבעונים
  • 20 גר' חמאה או 15 גרם שמן זית עדין או שומן קוקוס לטבעונים
  • כפית וניל
  • כפית קינמון טחון
  • 120 גר' פתי בר טחון או פירורי עוגה
  • 50 גר' שקדים טחונים
  • קוביות שוקולד חלב/מריר ממולאות קצוצות של Lindor

אופן הכנה

הבצק:

  1. במערבל עם וו גיטרה מערבבים קצרות חמאה עם אבקת סוכר ושקדים טחונים
  2. מוסיפים וניל, קליפת לימון מגוררת וביצה
  3. מנפים קמח ,מוסיפים לו קורט מלח מוסיפים למערבל
  4. מערבלים קצרות במהירות נמוכה עד ליצירת בצק אחיד
  5. מכסים את הבצק בניילון נצמד ומקררים כ 3 שעות במקרר
אוזני המן במילוי קוביות שוקולד של אורן בקר (צילום אורן בקר)

המלית:

  1. מרתיחים בסיר חלב, סוכר, חמאה, דבש, וניל וקינמון
  2. מוסיפים פנימה שקדים טחונים ופירורי עוגה ומבשלים היטב על אש בינונית עד להיספגות הנוזלים
  3. מקררים היטב את המלית
  4. קוצצים את קוביות השוקולד

הכנת אוזני המן:

  1. מקמחים משטח עבודה עם מעט קמח
  2. מרדדים את הבצק פריך לעובי 4 מ"מ
  3. קורצים בעזרת מיקד חלק עיגולים בקוטר 5 ס"מ
  4. מניחים עיגול קטן מהמלית המבושלת ומעל מניחים מהשוקולד הקצוץ
  5. מקפלים את הבצק לצורת משולש, כאשר המלית מבצבצת במרכז
  6. מהדקים היטב את קצוות הבצק
  7. אופים בתנור בחום של 160 מעלות כ -15 דקות, עד לקבלת צבע זהוב עדין

שומרים את אזני המן כשהן אפויות וקרות בכלי אטום.

שדרוגים ותוספות

  • ניתן לשדרג את הנראות והמליות בהוספת פיסטוקים טחונים, דובדבנים, שוקולד מומס ועוד….
  • ניתן להוסיף כף מחית פיסטוק למתכון לקבלת בצק פיסטוקי עשיר
  • ניתן להוריד 15% קמח מהמתכון ולהחליפם באבקת קקאו כהה לקבלת בצק כהה שוקולדי

בתיאבון וחג שמח

כתיבת תגובה