בשבוע הבא מסתיים החופש הגדול ||| איך לסדר את פינת הכתיבה והכנת השיעורים ||| כל מה שרציתם לדעת על השאלת ספרי לימוד ||| על ארוחת העשר ועוד עצות <<<
טיפים לעיצוב פינת הכתיבה לילדיכם
הילד או הילדה עולים לכיתה א'? לרגל המאורע המרגש סיפקה לנו מעצבת הפנים, מירב בן ארי, מספר טיפים חשובים, שינחו אתכם כיצד לעצב נכון את סביבת הלמידה הביתית של הילדים כך שיתאפשר להם לעשות שיעורי בית בנוחות ובסטייל:
- נוחות – יש לדאוג שלילדים יהיה נוח לשבת בפינת הכתיבה. בחרו בכיסא נוח שיעניק תמיכה טובה לגב, הוסיפו הדום נמוך לרגליים על מנת לאפשר לרגליים להסתדר בזווית הנוחה לגב, דאגו כי משטח השולחן יהיה גדול על מנת שמנח הידיים יהיה רחב לכתיבה ושיהיה מספיק מקום לפרוס את ספרי הלימוד הנחוצים למטלת שיעורי הבית.
- סביבה מסודרת – בכדי לשמור על הסדר, לכל פריט צריך שיהיה מקום קבוע וידוע מראש. מקמו את כלי הכתיבה, הספרים והמחשבון, במקום נוח ונגיש. מקומות אחסון שונים יסייעו לילדים לשמור על הסדר של השולחן גם בסיום עבודת שיעורי הבית ובכך גם להשאיר משטח מסודר שיעשה חשק לעשות בו שיעורי בית גם בפעם הבאה. ניתן להתאים כוורת תלייה מעל השולחן וכך לייצר מקומות אחסון בהישג יד ועדיין ישמר המקום הפנוי על השולחן.
- עיצוב – מאוד חשוב שיהיה נעים בפינת הכתיבה, כלומר לבחור בפינת כתיבה בעיצוב שהילדים יאהבו ולאבזר אותה לפי אופיו של הילד. למשל כוורת עם מגירות צבעוניות או פינת כתיבה בעיצוב נסיכותי. תנו לילדים לעשות את הבחירה, אם לילדים יהיה חלק בבחירת פינת הכתיבה, זה יצור עבורם חיבור לפינת הכתיבה ויסייע לרצונם להשתמש בה.
- מיקום השולחן – מקמו את השולחן כך שהילד יוכל ליצור קשר עין עם הכניסה לחדר, ולא באופן כזה שהילד ישב עם הגב לדלת- זה ישאיר אותו לא מרוכז, הן בגלל הרצון להציץ בכל פעם שמישהו חולף בפרט והן בגלל חוסר היכולת לראות את הכניסה לחדר בכלל (תחושת אי השליטה, במודע או לא במודע, שיכולה להפריע לריכוז). כמו כן, במידה והילד משתמש במחשב לצורך הכנת עבודות, דאגו כי השולחן לא ימוקם ממול החלון מפני שהשמש תסנוור אותו דרך מסך המחשב ותפגע ביכולת להתרכז.
- תאורה – מאוד חשוב ששולחן הכתיבה יהיה מואר כמה שאפשר. מלבד התאורה הכללית של החדר, כדאי להוסיף מנורת שולחן שמסייעת להתרכז בשיעורי הבית.
משאילים ספרים חוסכים בהוצאות
שנת הלימודים תשע"ז תיפתח בעוד כשבוע ובחנויות הספרים כבר ניתן להרגיש את הלחץ המתגבר של הורים המבקשים לרכוש לילדיהם את ספרי הלימוד החדשים שישמשו אותם במהלך השנה. רכישת ספרי הלימוד, היא ההוצאה הגדולה והכבדה ביותר אותה נאלצים הורים לשלם מידי שנה לפני החזרה ללימודים, אותה ניתן ואפילו רצוי לצמצם למינימום האפשרי. כיצד?
תכנית מיוחדת שיזם משרד החינוך לפני כשנתיים, מאפשרת להורים לצמצם את ההוצאה הכבדה הכרוכה בקניית ספרי הלימוד באמצעות השתתפות בתכנית השאלת ספרים, אותה מחויבים כלל בתי הספר להפעיל.
במסגרת התכנית, נדרשים בתי הספר לשמור על הספרים בהם השתמשו תלמידי המוסד לאורך השנים ולרכוש במרוכז גם ספרים חדשים. את קניית הספרים החדשים, מבצע בית הספר באמצעות גביית דמי השאלת ספרי לימוד מההורים הנעים בין 280 ₪ לסל ספרים מלא עבור בתי ספר יסודיים וחטיבות ביניים, ו- 320 ₪ עבור סל ספרים לבתי ספר תיכוניים.
בתכנית זכאים להיכלל כל תלמידי כיתות א'-י"ב בכל המגזרים, שבית ספרם קיים שנה לפחות. במקרה של בית ספר יסודי, התנאי הוא כי בבית הספר ישנן חמש שכבות גיל לפחות. בהקשר זה חשוב לציין שבבית ספר שבו מעל ל- 40% מההורים מתנגדים להשתתף בתכנית, הנכללת בסל תשלומי הרשות, רשאית ההנהלה לפנות לפיקוח ולבקש דחייה בהפעלת התכנית בשנה נוספת.
את המידע המלא, ניתן כאמור לקבל במדריך המפורט באתר "כל זכות". למעבר למדריך מיוחד באתר "כל זכות" <<<
ארוחת 10 קלה ובריאה
לארוחת בוקר וארוחות 10 חשיבות גבוהה לתפקוד הפיזי, המנטאלי ולבריאות הכללית, הן של ילדים ומתבגרים והן של מבוגרים. מחקרים רבים בעולם מצאו כי ארוחת הבוקר תורמת לתפקודי המוח המתבטאים בשיפור בריכוז, ציוני מבחנים, יכולת השלמת משימות מורכבות בבית הספר ועוד. אורנה לוי, דיאטנית ראשית בחברת יוניליוור ריכזה עבורנו שלל עצות בנושא.
- ארוחות העשר כדאי מאוד להכין בבית מראש ולא לקנות בדרך או להתפתות לרכוש מיני מאפים או חטיפים בבית הספר.
- על מנת לשמור על גיוון ועניין מומלץ להכין "מערכת שעות" לארוחת עשר. לדוגמא: ביום אחד בשבוע יקבל הילד ממרח מתוק כמו שוקולד, ביתר הימים מומלץ להכין כריכים עם גבינה לבנה, קוטג', חומוס, אבוקדו, חביתה, ביצה קשה או גבינה צהובה מופחתת שומן.
- ציידו את ילדיכם בבקבוק מים שיסייע להם לשמור על ערנות, שכן ההתייבשות מובילה לעייפות.
- כדאי שתכינו לילדיכם לצד ארוחת ה-10, נשנושים בריאים, רצוי שקית עם ירקות, אם אתם מעוניינים באופציה מתוקה יותר – פירות, דגני בוקר או חטיפי דגנים יתרמו לעלייה בערנות ועדיפים על עוגיות ושוקולד.
מה הוא כריך בריא ?
כריך בריא הינו כריך המכיל את אבות המזון: פחמימה, חלבון ושומן, אשר מספקים גם כמות קלוריות מספקת לארוחה וגם כמות מספקת של חלבון איכותי וויטמינים. מומלץ להכין כריך המכיל הרכיבים הבאים:
- פחמימה, כאשר העדיפות למורכבת -לחם מחיטה מלאה, שיפון, דגנים
- חלבון איכותי- ביצה, טונה, גבינה
- שומן בריא- אבוקדו, טחינה, שמן זית
- ויטמינים- לכל כריך מומלץ להוסיף ירקות טריים בכמה שיותר צבעים –בתוך הכריך ולצד הכריך
טיפים חשובים בהכנת כריך
את הכריכים מומלץ להכין בכל יום בבוקר על מנת שישמרו על הטריות. אם יודעים מראש שהכריך ייאכל זמן רב אחרי הכנתו, מומלץ שלא להכניס את הירקות לכריך, אלא לשים אותם בקופסה נפרדת, בכדי שהכריך לא יירטב.
מתכונים מומלצים לכריכים טעימים ומזינים
כריך טונה ופרוסות עגבנייה
רכיבים
- 2 פרוסות לחם מלא שילדים אוהבים
- קופסת טונה במים
- 1 מלפפון חמוץ חתוך לקוביות קטנות
- 1 ביצה קשה חתוכה לפרוסות
- 1 כפית מיונז לייט (תלמה או הלמנס)
- 1 עגבנייה חתוכה לפרוסות
אופן הכנה
- מסננים את הטונה היטב מהמים
- מערבבים יחד בקערה את הטונה, המלפפון, הביצה והמיונז לייט עד לקבלת מרקם של ממרח
- מורחים שכבה נדיבה של הסלט טונה על שתי הפרוסות ושמים עליו פרוסות עגבנייה
- סוגרים את הכריך ועוטפים בנייר סופג
כריך אבוקדו וביצה קשה
מרכיבים
- לחמנייה מלחם מלא
- אבוקדו רך וטרי
- ביצה קשה פרוסה
- עגבנייה חתוכה לפרוסות
- 1 כפית מיונז לייט (תלמה או הלמנס)
אופן הכנה
- מרחו את שני צדי הלחמנייה בשכבה דקה של מיונז לייט
- הניחו בתוכה פרוסות אבוקדו, עליהן פרוסות ביצה קשה ובסוף פרוסות עגבנייה
- סגרו את הלחמנייה ועטפו בנייר סופג.