מאפה שמרים מיוחד, מבוסס על מתכון יהודי-אמריקאי, היכול להוות גם ארוחה שלמה: רולדת שמרים, פסטרמה ואנטיפסטי. זו רולדה מתובלת בפסטו וחרדל ומלאה בכל טוב על בסיס פסטרמה הודו של יחיעם, אנטיפסטי ירקות. המתכון הופק בשיתוף אתי בטיטו – מתכונאית, בלוגרית, בעלת הטור הקולינרי sweet weekend.
מצרכים
לבצק (2 רולדות)
- 3 כוסות קמח (420 גר')
- 3/4 כף שמרים
- 1 כף סוכר
- 1 כפית מלח
- 3 כפות שמן
- 1 כוס מים פושרים
למילוי
- חבילת פסטרמה הודו על גחלים של "יחיעם" (או במשקל)
- 1 בטטה בינונית מבושלת במים ומצוננת
- 1 גמבה אדומה קלויה
- 1 גמבה צהובה קלויה
- 1 בצל קטן פרוס לטבעות ומטוגן
- 2 כפות חרדל
- 2 כפות רוטב פסטו
- קורט מלח
מצרכים לציפוי
- 1 ביצה טרופה
- צרור עלי שמיר
- שומשום או פרג
אופן ההכנה
מכינים את מרכיבי המילוי
- חותכים את הבטטה לקוביות ושולקים במים עד להתרככות
- לאחר קירור, מועכים קלות במזלג
- את הגמבות קולים על הגז ומקלפים
- חותכים בצל קטן לטבעות ומטגנים עד להזהבה.
הבצק
- בקערה, מערבביםאת כל מרכיבי הבצק ולשים היטב עד קבלת מרקם אחיד ולא דביק. במידת הצורך, יש להוסיף 1-2 כפות קמח נוסף.
- עוטפים את קערת הבצק במגבת ומניחים בצד להתפחה למשך כשעה.
- מקמחים משטח עבודה.
- מחלקים את הבצק לשניים
- מרדדים כל כדור בצק ל"עלה" מלבני.
- מורחים על כל "עלה בצק" 1 כף חרדל ומעליו 1 כף פסטו לפי הטעם.
- מסדרים שכבת גמבות, מעליה שכבת בטטה ובחלק העליון שכבת בצל מטוגן.
- ממליחים קלות.
- מכסים את שטח הבצק בחתיכות פסטרמה חופפות
- מגלגלים את הרולדה (הערה חשובה: יש לסגור את הרולדה באמצעות קיפול והידוק הקצוות).
- מורחים מעט ביצה טרופה ומפזרים מעט שומשום.
- ניתן להדק מעל צרור עלי שמיר כקישוט.
- אופים כחצי שעה בתנור שחומם מראש ל180 מעלות ועד להזהבה.