הטחנות הגדולות של א"י מציעה מהדורות מוגבלות וחגיגיות לקופסת פח לאחסון קמח ולאריזת קמח ||| על גבי האריזות מוצעים מתכוני עוגות דבש ||| קופסת הפח מעוצבת בסגנון רטרו: קופסת הפח אדומה ועליה איור של תפוח עץ וברכת שנה טובה ||| אריזת הקמח בגוון תכלת ועליה איור נוסטלגי של צנצנת דבש, עוגת דבש וברכת שנה טובה ומתוקה ||| מתכונים של הילה יבניאלי-בוכריס, מומחית האפייה של הטחנות הגדולות של א"י ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך <<<
עוגת דבש, קפה ותבלינים, המופיע על אריזת הקמח התכולה
תבנית: תבנית משומנת של אינגליש קייק, סיר פלא או תבנית קוגלהוף. אפייה: לחמם תנור ל-180 מעלות, לאפות 60-50 דקות
מצרכים לעוגה
- 360 מ"ל (1 כוס) דבש
- 100 גרם (חצי כוס) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
- 120 גרם (חצי כוס דחוסה) סוכר חום
- חצי כפית קינמון
- רבע כפית אגוז מוסקט
- רבע כפית ציפורן
- 1 כפית נס קפה
- 240 מ"ל (1 כוס) תה חזק
- ½1 כפיות אבקת סודה לשתייה
- 2 כפות שוקולית
- 2 ביצים
- 100 מ"ל (חצי כוס) שמן זית
- 420 גרם (3 כוסות) קמח לבן בהיר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
- 50 גרם (חצי כוס) אגוזים קצוצים
מצרכים לציפוי
- 40 גרם (שליש כוס) אבקת סוכר
- 30 גרם (רבע כוס) שוקולית
- 180 מ"ל (שלושת-רבעי כוס) מים
אופן הכנה
- מערבבים במעבד מזון דבש, סוכרים, תבלינים, קפה, תה, אבקת סודה לשתייה ושוקולית
- מעבדים עד לקבלת תערובת חלקה
- מוסיפים את הביצים תוך כדי ערבוב
- מוסיפים את השמן ואת הקמח
- מעבירים לקערה, מוסיפים את האגוזים ומערבבים
- יוצקים לתבנית המשומנת ואופים 60-50 דקות
- מערבבים את כל חומרי הציפוי יחד
- מוציאים את העוגה מהתנור ויוצקים עליה את הציפוי
- מגישים בטמפרטורת החדר
טיפ: אפשר לוותר על הציפוי ולזרות מעל העוגה אבקת סוכר.
מתכון לעוגת דבש ובירה שחורה עם תפוחים (מופיע על קופסת הפח החגיגית)
תבנית: 3 תבניות אינגליש קייק. אפייה: תנור מחומם ל-180 מעלות (30-25 דקות) + 160 מעלות (30-20 דקות)
מצרכים
- 4 ביצים
- 200 גרם (1 כוס) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
- 360 גרם (1 כוס) דבש
- 140 מ"ל (3/4 כוס) שמן זית
- 240 מ"ל (1 כוס) בירה מאלט (שחורה)
- 2 תפוחים בינוניים, קלופים, מגורדים גס
- 420 גרם (3 כוסות) קמח תופח מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
- 1 שקית אבקת אפייה
- 1/2 כפית מלח
- 1 כפית קינמון
- 1/2 כפית ציפורן
- 1/4 כפית אגוז מוסקט
- 50 גרם אגוזים קצוצים לציפוי (לא חובה)
אופן הכנה
- מקציפים היטב במיקסר ביצים וסוכר
- מוסיפים דבש, שמן ובירה מאלט
- מוסיפים את התפוחים
- מנפים את הקמח, אבקת האפייה, המלח והתבלינים
- מוסיפים בהדרגה לחומרים הרטובים
- מניחים בצד 15 דקות למנוחה
- לאחר 15 דקות מערבבים שוב ומחלקים בין 3 תבניות אינגליש קייק משומנות
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, 30-25 דקות, עד שמתקבל קרום
- מפזרים את האגוזים הקצוצים מעל (אם רוצים)
- מנמיכים את טמפרטורת התנור ל-160 מעלות ואופים עוד 30-20 דקות או עד שקיסם שננעץ באמצע יוצא יבש
טארט לימון ודבש, עם תחתית פריכה מלוחה מקמח כוסמין לבן
תבנית: קוטר 22, כ-10-8 מנות. אפייה: תנור מחומם מראש ל-160מעלות.
מצרכים לתחתית הטארט
- 245 גרם (1+3/4 כוסות) קמח כוסמין לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
- 16 גרם (2 כפות) קורנפלור
- 6 גרם ( 1+1/4 כפיות) מלח
- 180 גרם חמאה בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות או 120 גרם שמן זית
- 80 גרם (2/3 כוס) אבקת סוכר
מצרכים למילוי
- 300 גרם (1.5 כוסות) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
- 120 גרם (6 כפות) דבש
- 1 כף גרידת לימון
- 3 ביצים L
- 2 חלמונים (צהוב)
- 35 גרם קמח כוסמין לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
- 7 גרם (2 כפיות) קורנפלור
- קורט מלח
- 160 מ"ל (2/3 כוס) מיץ לימון סחוט טבעי
אופן הכנת תחתית הטארט
- מרססים תבנית בקוטר 22 בספרי שמן, מניחים בצד
- בקערה קטנה מערבבים קמח כוסמין לבן, קורנפלור ומלח. מניחים בצד
- במעבד מזון מערבבים חמאה או שמן הזית ואבקת סוכר בפולסים עד לקבלת תערובת חלקה
- מוסיפים את תערובת הקמח וממשיכים בפולסים עד לקבלת פירורים בינוניים
- מעבירים את בצק הפירורים לתבנית המשומנת ובעזרת הידיים לוחצים את הבצק לתחתית התבנית וכ-1 ס"מ בצדדים
- מכסים בניילון נצמד ומקררים במקרר עד שהמלית מוכנה (אפשר להכין יום מראש)
אופן הכנת המלית והרכבה
- בעזרת סכין חדה מאוד או מנדולינה, פורסים עיגולים דקים מאוד מהלימון ומוציאים את החרצנים
- מרתיחים 2 כוסות מים בסיר קטן
- מוסיפים את פרוסות הלימון ומרתיחים 4 דקות, מסננים ומקררים (פעולה זו נדרשת כדי להוציא את המרירות מהלימון)
- בקערה מערבבים סוכר, דבש וגרידת לימון
- מוסיפים את הלימונים, מערבבים בעדינות לציפוי ומניחים בצד 45-30 דקות להתמוססות הסוכר (אפשר להכין יום מראש)
- מחממים תנור ל-160 מעלות
- אופים את תחתית הטארט 35-30 דקות, עד שהמרכז יציב למגע והקצוות מתחילים להזהיב
- כאשר התחתית כמעט מוכנה…מערבבים בקערה את הביצים והחלמונים
- בקערה קטנה מערבבים קמח כוסמין לבן, קורנפלור ומלח
- מוסיפים את הקמח לקערת הביצים ומערבבים
- מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים
- מוסיפים את תערובת פרוסות הלימון, מערבבים בעדינות לאיחוד
- מוציאים את התחתית מהתנור ומנמיכים את חום התנור ל-150 מעלות
- יוצקים את המילוי לתבנית עם התחתית האפויה
- אופים עד אשר המילוי יציב ומעט נפוח מסביב לקצוות, 30-25 דקות
- מוציאים מהתנור ומניחים על רשת צינון ומקררים
- מכניסים למקרר ל-4 שעות לפחות ומוציאים מהתבנית
- מגישים קר
טיפ: אפשר לקשט בקצפת ואבקת סוכר. אפשר להכין את הטארט עד יומיים לפני.
מחיר קופסת פח: 18 שקלים. להשיג בחנויות מובחרות ברחבי הארץ או להזמין במשלוח, דרך אתר החברה. למידע ולמתכונים נוספים באתר <<<