עכו – קולינריה שווקים ודתות

אורי שלזינגר יצא לסייר במרחבי עכו ומספר לקוראי האתר ||| על הבאהיים, בית הכנסת והעיר העתיקה ||| מלון רימונים וגם אורי בורי ||| על הכל ועוד בהמשך <<<

המקדש של בהא אללה בעכו (צילום אורי שלזינגר)

הגנים הבאהים של עכו

סיור בשכיות החמדה בגליל המערבי מעורר תמיד ציפיות גבוהות… את הסיור בעיר עכו פתחנו בגנים הבהאים השוכנים בפאתי העיר. גנים אלו הם למעשה המקדש והאחוזה של מייסד הדת הבהאית, בהא אללה. מקום זה נחשב על ידי המאמינים הבהאים כמקום הקדוש ביותר עלי אדמות ובהא אללה עצמו התגורר במקום מקיץ 1879 ועד מותו ב-29 במאי 1892.

הגנים הבאהים המטופחים תמידית הם למעשה האכסדרה למקדשו של מייסד הדת. אלה פתוחים לציבור הרחב כל יום משעה 09:00-16:00 וביום שלישי בין 12:00-16:00. המקדש עצמו פתוח לביקור הציבור מיום שישי עד יום שני בין השעות 09:00-12:00. ביום שבת נערכים במקדש סיורים מאורגנים בשעות 10:30 וב- 12:00 כך שכדאי להתכוונן לביקור בשעות אלו.

אסף שלו מנכ"ל רשת רימונים, אורי שלזינגר ויריב המאירי מנכ"ל אוצרות הגליל בונים קשרי אמון כמנהג האבירים (צילום ליאת צילר)

עכו העתיקה

חלק בלתי נפרד מביקור בעכו הוא ביקור בחלקה העתיק של העיר, בתוך החומה ובשווקים ההומים השונים. הכוונה היא לשוק הלבן, המטויח כולו בלבן, שוק הבזאר הטורקי וכמובן השוק העממי. בשווקים אלו ערכנו סיור בזק והתרשמנו מההתפתחות הקולינרית של השנים האחרונות הניכרת בשווקים אלו. כמובן שנהננו מהנוף הנפלא הניבט מכל פינה בתוך חומות העיר אך גם מחומות העיר ולעבר הים. בסיור זה פגשנו ידוענים, בינהם את אורי ירמיאס, המכונה גם אורי בורי.

צהרים במלון רימונים

 
- פרסומת -

 

ארוחת הצהרים העשירה שהוגשה במלון רימונים חוף התמרים, אליה התלוו מנהלי הרשת, היא ארוחה לדוגמא המוגשת באירועים שונים אותם עורך ומארח המלון.
בתחילה הוגשו סלטים על השולחן שכללו טבולה לבנונית, חציל שלם קלוי על גריל פחם עם טחינה ירוקה שהיה פשוט מעד, חומוס עכואי עם פטריות חמות שהיה מעולה והוגש קצת מגורען, סלט עגבניות עם עשבי טיבול, שמן זית ומלח ים, סלט עלים עם אגוזים ופלחי הדרים בוינגרייט קלאסי, סלט פטריות יער ושמפיניון בתחמיץ אסיאתי ונבטים, סלט ירוק של עלים מקומיים עם חמוציות, שקדים ושמן זית שהיה טרי ומרענן מאד, קרפצ'יו בקר וסשימי של סלמון.

קינוח עם קוביות זהב מקרון מרנג וסופלה (צילום אורי שלזינגר)

מנת הביניים כללה מיקס דגי ים מטוגנים מוגש עם איולי ומיץ לימון טרי – הורגש שהדגים טריים מאד והם היו טעימים מאד ועשויים כיאות.
המנה הראשונה שכללה פילה דניס שהוגשה עם עדשים שחורות, חציל קלוי, טחינה גולמית וסלסלת עגבניות והיא היתה חגיגת טעמים עדינה לחך של דג טרי וירקות.
המנה העיקרית כללה פילה בקר, שהיה לטעמי מלוח מאד, יחד עם צלע טלה עסיסית והוגש יחד עם קרם פירה שורשים ופרח ברוקולי.
חגיגה קולינרית זו הסתיימה בשלושה קינוחים שהוגשו על צלחת אחת יחד עם קוביות זהב. המקרון היה טעים מאד, המרנג היה מתוק מידי לטעמי והסופלה היה עשוי כיאות ויחד עם השוקולד העשיר הנמס בתוכו השרו הרגשה של טעם גן עדן והיוו סיום הולם לארוחה עשירה ומגוונת. יחד עם הארוחה הוגשו יינות משובחים מיקב יתיר: יין לבן ויוניה 2015 ויין אדום פטי ורדי 2013.
על החגיגה הקולינרית הכשרה הזו ניצח, בענווה רבה, השף איציק חזות.

בית הכנסת הטוניסאי

בית הכנסת הטוניסאי (צילום אוצרות גליל)

סיימנו את היום בבית הכנסת הטוניסאי 'אור התורה' שהוא כולו יצירת אמנות מעשי ידיו של גבאי בית הכנסת, ציון בעדאש. מזה שישים שנה מתכנן ומעצב בעדאש את בית הכנסת בהשראת התנ"ך, ההיסטוריה היהודית, השואה והציונות. קירות בית הכנסת, מבפנים ומבחוץ מכוסים כולם ביצירות אמנות של מוזאיקה.
בית הכנסת פתוח בכל יום לביקורים מודרכים בין השעות 9:00 ל- 12:30. הביקור הוא ללא תשלום, פרטים בטל': 04-9915979.

הסיור

הסיור בעיר עכו התקיים בחסות רשת המלונות רימונים ומיזם אוצרות הגליל המעודד תיירות בגליל המערבי.

כתיבת תגובה

סגירת תפריט