עוגת היער השחור Schwarzwälder Kirschtorte

זו עוגת שכבות שנפוצה ביער השחור שבגרמניה אבל לא רק שם. כל תייר ביער השחור, חייב להתנסות בעוגה זו

עוגת היער השחור בשוורצוולד (צילום דני בר)
עוגת היער השחור בשוורצוולד (צילום דני בר)

מקורה של עוגת היער השחור

סיפורה של עוגת היער השחור קשור לחבל ארץ זה בגרמניה, אבל יש גם גרסאות נוספות באשר למקורה של עוגת השכבות משוקולד קצפת ודובדבנים.

מקורה של העוגה כנראה בקינוח שהיה מקובל בדרום גרמניה בכלל ובאזור היער השחור בפרט, עוד המאה ה-16. הקינוח כלל דובדבנים, שמנת וקירש (ליקר דובדבנים מקומי). בשלב מאוחר יותר נוספה לקינוח זה עוגת שוקולד.

הדעה הרווחת שבמאוחר יותר, ככל הנראה בקנטון צוג שבשווייץ, הפכה התוספת לקינוח לעוגה קשה המורטבת בקירש.

גרסה אחרת היא שהקונדיטור ג'וזף קלר המציא את עוגת היער השחור בצורתה הנוכחית בשנת 1915 והגיש אותה לראשונה בקפה אגנר (Café Agner) שבבאד גודסברג- היום פרבר של בון בגרמניה.

מתכון העוגה הופיע לראשונה בספר הבישול Konditorei-Spezialitäten und wie sie entstehen משנת 1934 שיצא לאור בדרזדן. העוגה הייתה גם פופולרית בברלין, אוסטריה ושווייץ.

מהי עוגת השוורצוולד

Schwarzwälder Kirschtorte היא עוגת שוקולד עם שכבות קצפת ובתוספת דובדבנים וליקר דובדבנים. מקור שמה של העוגה הוא שם אזור היער השחור (שווארצוואלד) בגרמניה. אזור הידוע בדובדבנים החמוצים הגדלים בו, ובקירש- אותו ליקר דובדבנים המפורסם המיוצר בכל בית ביער השחור ונמכר בדוכנים וירידים.

 
- פרסומת -

 

מצרכים לעוגת השוקולד

  • 200  גרם שוקולד מריר
  • 300  גרם חמאה
  • 4  ביצים ( יש להפריד החלבונים מהחלמונים )
  • 1 ו-3/4 כוסות קמח
  • 1 כף קקאו
  • 1/2  שקית אבקת אפיה
  • 1 ו- 1/3 כוסות סוכר

מצרכים למלית

  • 150 גרם דובדבנים טריים
  • 1/3 כוס סוכר
  • כף קורנפלור
  • כף קירש (ליקר) דובדבנים

מצרכים לקציפה לבנה

  • 2  מכלי שמנת מתוקה
  • 1/3 כוס סוכר

מצרכים לקציפת שוקולד  

  • מיכל שמנת מתוקה
  • 100  גרם שוקולד מריר מומס

אופן ההכנה

    1. ממיסים שוקולד וחמאה. מוסיפים החלמונים ומערבבים.
    2. מקציפים 4 חלבונים ואת הסוכר לקצף יציב ומקפלים לתערובת השוקולד.
    3. מקפלים את הקמח ואבקת האפייה.
    4. אופים ב- 180 מעלות עד 40 דקות.
    5. במקביל מכינים המלית ולוקחים 150 גרם דובדבנים טריים.
    6. משרים את הדובדבנים במשך שעה במקרר עם 1/3 כוס סוכר עד ליצירת מיץ.
    7. מחממים את המיץ וכשמגיע לטמפרטורה חמה (אבל לא רתיחה) מוסיפים כף אחת מחוקה של קורנפלור עם 1/3 כוס מים.
    8. מוסיפים כף אחת של קירש ליקר דובדבנים.
    9. מערבבים את הכול ביחד עד שמסמיך מעט.
    10. מכבים את האש ומוסיפים את הדובדבנים.
    11. הכנת הקציפות: מקציפים את הקצפת לקציפה רכה.
    12. ממיסים את השוקולד.
    13. מקפלים ע"י השוואת טמפ' לקציפת שוקולד חלקה.
    14. פורסים את העוגה שאפינו, ל-3 שכבות.
    15. מניחים פרוסה מן השלוש של העוגת שוקולד בבסיס תבנית העוגה.
    16. מניחים את קציפת השוקולד מעל ושכבת מלית דובדבנים (בערך 100 גר').
    17. מניחים פרוסה שניה מעל המלית דובדבנים.
    18. ממלאים מעל קציפה לבנה.
    19. סוגרים עם הפרוסה האחרונה ויתרת הקצפת.

 בתאבון

כתיבת תגובה

סגירת תפריט