מתכון לעוגת גבינה מגבינת עיזים באדיבות אמיר קרונברג, שף מסעדת גדרה 26, בשוק הכרמל ת"א. מתאים לכ-10 מנות אישיות.
מצרכים:
- 4 אריזות "פרומעז" (סה"כ 800 גרם)
- 2 ביצים
- 2 חלמונים
- 450 גרם סוכר
- 1/4 כפית מלח
- 2 מיכלים שמנת חמוצה 15%
- גרידה מלימון שלם
- גרידה מתפוז שלם
הוראות הכנה:
- לתת לגבינה להגיע לטמפ' חדר, כ- 5 שעות בחוץ
- לחמם תנור ל- 150 מעלות
- להרתיח 2 ליטר מים
- לערבל את הגבינה כ-30 דקות על מהירות נמוכה עד שמגיע למרקם של שמנת
- בקערה נפרדת לערבב את הביצים עם החלמונים והסוכר
- להוסיף את הגבינה
- בסוף לקפל פנימה את השמנת החמוצה והגרידות
- לערבב בעדינות עד לקבלת בלילה סמיכה
- למזוג לכלים חסיני אש אישיים או ל- 2 תבניות אינגליש קייק
- להניח במגש עם מים רותחים (בן מארי)
- לאפות שעה בטמפרטורה של 150 מעלות
- המשך אפיה עוד שעה נוספת בטמפרטורה 170 מעלות
- לקרר כל הלילה
- להגיש או עם פירורי עוגה (קרמבל), או עם פרי חתוך- תותים, ענבים, תאנים
בתאבון