חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

עוגת גבינת עיזים

מתכון לעוגת גבינה מגבינת עיזים באדיבות אמיר קרונברג, שף מסעדת גדרה 26, בשוק הכרמל ת"א. מתאים  לכ-10 מנות אישיות.

מנה אישית של עוגת גבינת עיזים (צילום יח"צ)
מנה אישית של עוגת גבינת עיזים (צילום יח"צ)

מצרכים:

  • 4 אריזות "פרומעז" (סה"כ 800 גרם)
  • 2 ביצים
  • 2 חלמונים
  • 450 גרם סוכר
  • 1/4 כפית מלח
  • 2 מיכלים שמנת חמוצה 15%
  • גרידה מלימון שלם
  • גרידה מתפוז שלם

הוראות הכנה:

    1. לתת לגבינה להגיע לטמפ' חדר, כ- 5 שעות בחוץ
    2. לחמם תנור ל- 150 מעלות
    3. להרתיח 2 ליטר מים
    4. לערבל את הגבינה כ-30 דקות על מהירות נמוכה עד שמגיע למרקם של שמנת
    5. בקערה נפרדת לערבב את הביצים עם החלמונים והסוכר
    6. להוסיף את הגבינה
    7. בסוף לקפל פנימה את השמנת החמוצה והגרידות
    8. לערבב בעדינות עד לקבלת בלילה סמיכה
    9. למזוג לכלים חסיני אש אישיים או ל- 2 תבניות אינגליש קייק
    10. להניח במגש עם מים רותחים (בן מארי)
    11. לאפות שעה בטמפרטורה של 150 מעלות
    12. המשך אפיה עוד שעה נוספת בטמפרטורה 170 מעלות
    13. לקרר כל הלילה
    14. להגיש או עם פירורי עוגה (קרמבל), או עם פרי חתוך- תותים, ענבים, תאנים

בתאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *