מתכון: שלגוני יוגורט ופירות יער

כרמית חולקת עמנו מתכון לשלגונים בציפוי שוקולד מריר וללא תוספת סוכר ||| רגע לפני תום חום הקיץ ||| כל הפרטים ואף סרטון הדגמה בהמשך <<<

שלגוני יוגורט ללא סוכר (צילום גלי איתן)

מצרכים

  • 1 כוס פרי יער (אוכמניות, פטל וכו')
  • 1 כוס יוגורט במתיקות מעודנת ללא תוספת סוכר
  • ¼ כוס חלב
  • 3 טבלאות שוקולד מריר ללא תוספת סוכר (ניתן להחליף עם שוקולד חלב או לבן ללא תוספת סוכר)
  • 1 כף שמן זית

אופן הכנה

  1. מוזגים את החלב לקערה ומוסיפים את היוגורט
  2. מערבבים יחד עד שמקבלים קרם חלק
  3. מוסיפים חצי כוס מהפירות ומערבבים קלות
  4. מפזרים מעט מהפרי הטרי אל תוך תבניות ארטיק )או כוסות חד פעמיות) ומוזגים את הבלילה עד הסוף
  5. מוסיפים מקל ומקפיאים לפחות לשעתיים
  6. כשהארטיק קפוא מחלצים מהתבניות ושומרים עדיין במקפיא

  1. בקערה חסינת חום או בכלי עמוק (אפשרי גם בכוס ארוכה כדי שניתן יהיה לטבול בה את הארטיק( ממיסים את השוקולד
  2. מוסיפים את השמן תוך כדי ערבוב עד לקבלת קרם אחיד וחלק
  3. מוציאים את השלגונים מהמקפיא ומצפים בשוקולד המומס
  4. אופציה נוספת – להזליף מעל השלגונים פסים של שוקולד

טיפ: ניתן להחליף את השוקולד המריר בשוקולד חלב או לבן ללא תוספת סוכר

בתאבון

הוספת תגובה

שינוי גודל גופנים
ניגודיות