לרגל שבועות כרמית מציע מתכון מבצק טרליני קל להכנה ||| ארוחה קלה להכנה המתאימה לאירוח ||| לפרטי המתכון בהמשך <<<
מצרכים (תבנית 26)
לתחתית
- חבילת טרליני (בטעם שאוהבים)
- 75 גר׳ חמאה מומסת או 50 גרם שמן זית
למלית
- פלפלים אדומים קלויים (ניתן גם לקנות מוכנים)
- 50 גר׳ גבינת פטה
- זיתי קלמטה ללא חרצנים
- שמנת מתוקה לבישול 200 מ״ל
- 2 ביצים
- טימין
- אגוז מוסקט
- מלח ופלפל שחור
אופן הכנה
- טוחנים את הטרליני במעבד מזון עם החמאה המומסת או השמן זית
- מעבירים לתבנית, משטחים ומהדקים לדפנות
- מסננים את הפלפלים הקלויים מהנוזלים ומסדרים אותם על התחתית המרופדת
- מפזרים גם את הזיתים ומפוררים גבינת פטה בין הפלפלים
- בקערה מערבבים עם מטרפה ידנית את השמנת, ביצים, טימין, אגוז מוסקט, מלח ופלפל שחור
- מחממים תנור ל – 170 מעלות וכשהתנור מגיע לטמפרטורה הרצויה שופתים את הבלילה על התחתית ומכניסים לתנור
- אופים כ- 10 דקות בטמפרטורה של 170 מעלות
- מנמיכים לחום של 150 מעלות ואופים עד להשחמה, כ- 35 דקות
בתיאבון