מתכון: קיש ים תיכוני

לרגל שבועות כרמית מציע מתכון מבצק טרליני קל להכנה ||| ארוחה קלה להכנה המתאימה לאירוח ||| לפרטי המתכון בהמשך <<<

קיש לשולחן חג השבועות (צילום גליה איתן)

מצרכים (תבנית 26)

לתחתית

  • חבילת טרליני (בטעם שאוהבים)
  • 75 גר׳ חמאה מומסת או 50 גרם שמן זית

למלית

  • פלפלים אדומים קלויים (ניתן גם לקנות מוכנים)
  • 50 גר׳ גבינת פטה
  • זיתי קלמטה ללא חרצנים
  • שמנת מתוקה לבישול 200 מ״ל
  • 2 ביצים
  • טימין
  • אגוז מוסקט
  • מלח ופלפל שחור

קיש לשולחן חג השבועות (צילום גליה איתן)

אופן הכנה

  1. טוחנים את הטרליני במעבד מזון עם החמאה המומסת או השמן זית
  2. מעבירים לתבנית, משטחים ומהדקים לדפנות
  3. מסננים את הפלפלים הקלויים מהנוזלים ומסדרים אותם על התחתית המרופדת
  4. מפזרים גם את הזיתים ומפוררים גבינת פטה בין הפלפלים
  5. בקערה מערבבים עם מטרפה ידנית את השמנת, ביצים, טימין, אגוז מוסקט, מלח ופלפל שחור
  6. מחממים תנור ל – 170 מעלות וכשהתנור מגיע לטמפרטורה הרצויה שופתים את הבלילה על התחתית ומכניסים לתנור
  7. אופים כ- 10 דקות בטמפרטורה של 170 מעלות
  8. מנמיכים לחום של 150 מעלות ואופים עד להשחמה, כ- 35 דקות

בתיאבון

הוספת תגובה

שינוי גודל גופנים
ניגודיות