Nany והשף נדב חג'ג' מציעים מתכון לשבועות ||| צבע לבן, הרבה ירקות, גם גבינות, שילוב מושלם בין כל הדברים הטובים שהם תנובת הארץ ||| כוכב בכל ארוחת חג חלבית עם קציפת הארטישוק והפסטו של ||| Nanyכל הפרטים והמתכון בהמשך <<<
מצרכים (לקיש בקוטר 24 ס"מ)
לבצק
- 350 גרם קמח לבן
- 200 גרם חמאה או 140 גרם שמן זית
- 1 ביצה
- 2 כפות מים קרים מאד
- מלח ופלפל שחור
למלית
- 250 גרם גבינת לבנה עיזים
- 150 גרם גבינת פטה עיזים חתוכה לקוביות קטנות
- 1 חבילה מנגולד חתוך לרצועות קטנות, כולל הגבעול.
- 1 בצל לבן חתוך לרצועות
- 2 כפות קציפת ארטישוק ופסטו של Nany
- 2 ביצים
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
אופן הכנה
להכנת הבצק
- מערבבים את החמאה והקמח במעבד מזון עד לקבלת פירורים
- מוסיפים את הביצה ולאחר מכן כף מים קרים
- ממשיכים לעבד עד לקבלת בצק אחיד, במידת הצורך מוסיפים עוד כף מים קרים
- עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך שעתיים
- לאחר שעתיים, מרדדים את הבצק לעיגול רחב ומסדרים בתוך תבנית קיש
- מחוררים את תחתית הבצק
- מניחים אבני אפייה או שעועית יבשה ואופים במשך 20 דקות, עד שהבצק מתחיל להיות זהוב
להכנת המלית
- מטגנים במעט שמן זית את הבצל עד שהוא הופך שקוף
- מוסיפים את המנגולד ומאדים יחד עד שהמנגולד מתרכך
- מעבירים לקערה ומצננים מעט
- את שאר מרכיבי המלית, למעט הפטה, מערבבים יחד לקבלת קרם אחיד
להרכבת הקיש
- מפזרים את המנגולד והבצל על כל שטח הקיש
- שופכים את קרם הגבינה ומפזרים קוביות פטה על הקיש
- אופים במשך כ-25 דקות, עד שהקיש מזהיב ומשחים מלמעלה
חשוב לציין – גבינת הפטה מלוחה ולכן כדאי לטעום לאורך הדרך לפני שמוסיפים מלח לבלילת הקיש, לפי טעמכם.
בתיאבון