מתכון: קוסקוס פירות יבשים

חג האילנות הגיע ואתו גם שלל הפירות היבשים הצבעוניים והטעימים ||| דינה דגן מביאנקיני, כפר הנופש שבצפון ים המלח מציעה ||| קוסקוס שיתאים לאוהבי החג הצמחונים והטבעונים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך <<<

קוסקוס פירות יבשים (צילום דינה דגן)

מתי אוכלים את המנה

לדברי דינה דגן, קוסקוס פירות יבשים נאכל רק באירועים חגיגיים כמו מימונה, חינה ולענייננו חגיגות ט"ו בשבט. דינה מספרת שסבתא רבה שלה הייתה מכינה את המאכל הזה אצלם בבית ובכל פעם הם היו מחכים לו בכיליון עיניים. בעיקר היא זוכרת שהיו מחכים לו כל פסח כדי לזכות לאכול את המאכל המיוחד הזה.

מצרכים

לקוסקוס

  • 1 ק"ג סולת
  • 5 כפות שמן זית
  • כוס מים בטמפרטורת החדר
  • קורט מלח

לרוטב פירות יבשים

  • 1 ק"ג של מגוון פירות יבשים (אפשר להשתמש בכל סוגי הפירות היבשים: משמש, שזיף, אננס טבעי, צימוק לבן, אגוזי מלך) בערך 100 גרם מכל סוג פרי
  • חצי כפית קינמון
  • כוס וחצי מים בטמפרטורת החדר
  • 5 כפות סילאן
  • 5 כפות סוכר

אופן הכנה

  1. לרוטב: שמים בסיר את כל הפירות היבשים והחומרים האחרים של הרוטב
  2. מבשלים על אש גבוהה עד שמגיעים לרתיחה
  3. מנמיכים לאש בינונית ומבשלים עוד 20 עד 25 דקות לערך עד שהפירות מתרככים
  4. ובינתיים מכינים את הקוסקוס: מערבבים את הסולת עם המים, השמן והמלח
  5. ממוללים בין שתי כפות הידיים עד שכל גרגירי הסולת נעטפים בשמן ונרטבים מהמים ונהיים מופרדים ומפוררים כמה שאפשר (אחד אחד)
  6. מעבירים לסיר מיוחד להכנת קוסקוס (קסקוסון- שזו בעצם מסננת העומדת מעל סיר עם מים חמים כך שהקוסקוס מתבשל על ידי האדים בלבד)
  7. מבשלים בסיר המיוחד 30 דקות בערך עד שהקוסקוס רך
  8. מעבירים את הקוסקוס המוכן לצלחת הגשה
  9. מסדרים את הפירות יבשים המבושלים מעל
  10. מוזגים מהרוטב

טיפ: רוטב הפירות היבשים יכול להיות מוגש גם כמנת קינוח

בתיאבון וחג שמח

הוספת תגובה

שינוי גודל גופנים
ניגודיות