אחוה והשף אבי ביטון מציעים מנת שף מנצחת ||| קונפי חצילים עם טחינה גולמית ועגבניות ||| מנה קלה להכנה, מתאימה לארוחת צהרים או ערב משפחתית ||| מתאימה גם כתוספת בארוחה חגיגית ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (ל-2 מנות)
- 2 חצילים בינוניים
- 4 עגבניות מסוג מגי
- 1 בצל
- 8-9 זיתי קלמטה
- 2 קרקר כוסמין גדולים ללא גלוטן
- שמן זית
לקרם
- 1 קופסא יוגורט
- 1/3 כוס טחינה גולמית "אחוה"
- מיץ מחצי לימון
- 1/4 כפית מלח
- מעט מים
לקישוט
- 10 שקדים פרוסים קלויים במחבת
אופן הכנה
- קולפים חציל אחד וחותכים לקוביות גדולות
- את החציל השני פורסים לעיגולים
- מניחים בתבנית ומפזרים מלח, שמן זית ומערבבים
- בקערה מערבבים קופסת יוגורט, שליש כוס טחינה גולמית ללא מלח, מיץ מחצי לימון ומעט מים
- ממליחים מעט וטוחנים בבלנדר מוט עד לסמיכות גבוהה
- מכניסים את החצילים לתנור בחום של 180 מעלות לכ- 10 דקות
- מוציאים מהתנור ויוצקים את הרוטב מעל החצילים
- שוברים את הקרקרים לכמה חלקים ומניחים בין החצילים.
בתיאבון