מתכון: פסטה, ירקות ירוקים וגבינת רוקפור של משה שגב

40 מסעדות מובילות בהטבת הקולינריה של דיינרס ||| מתכון פסטה, ירקות ירוקים וגבינת רוקפור של השף משה שגב ממסעדת שגב ארט, שנכללת ברשימת המסעדות ||| לפרטים ולמתכון בהמשך <<<

פסטה ירוקים וגבינה כחולה (צילום עידן ירדני)

חגיגה קולינרית ללקוחות דיינרס

ארוחה מלאה במחיר ארוחה עסקית במשך כל שעות היום כולל סופי שבוע. ההטבה ניתנת בכ-40 מסעדות מובילות בכל רחבי הארץ. בין המסעדות המשתתפות בהטבה גם מסעדות שף מובילות ומסעדות כשרות ובהן: שגב ארט, טייגר לילי, טאיזו, ג'ונתן פוד קלאב, ניתאן טאי, כדיתא, מיסטר ומיסס לי, פורטר אנד סאנס, ג'קו, אבאראג', בני הדייג, איטלקיה בפשפשים ועוד.

המסעדות והשפים שלוקחים חלק בחגיגה הקולינרית של דיינרס, משתפים את הקהל הרחב במתכונים הסודיים וברזי המטבח שלהם. הפעם מתכון של פסטה, ירקות ירוקים וגבינת רוקפור של השף משה שגב, ממסעדת שגב ארט.

פסטה עם ירוקים וגבינה כחולה
מתאים ל- 2-4 סועדים

מרכיבים

  • 4 עלי לזניה טרייה או 1 חבילה של פסטה פטוצ'יני

לרוטב

  • 4 כפות שמן זית
  • 2 זוקיני צהוב/ קישואים קטנים, קצוצים לקוביות קטנות
  • 2 שיני שום פרוסות
  • 1 כוס עלי תרד טריים
  • 1 כוס פרחי ברוקולי שבושלו במים רותחים 3 דקות
  • 500 מ"ל שמנת מתוקה
  • 3 כפות יין לבן מתוק
  • 1 כפית מלח גס
  • 1 כפית פלפל לבן טחון או פלפל 4 עונות
  • 2 גבעולי בזיליקום טריים
  • 1 גבעול טימין
  • 50 גרם גבינה כחולה או רוקפור
  • קורט אגוז מוסקט
  • חומץ בלסמי מצומצם – לא חובה

להגשה

  • חופן אגוזי לוז קלויים ומרוסקים במעבד מזון (כוס חד פעמית מלאה)
  • עלים ירוקים  – עירית קצוצה, בצל ירוק, מיקרו גרינס
  • 30 גרם גבינת רוקפור

אופן הכנה

    1. מבשלים את עלי הפסטה או הפטוצ'יני במים רותחים ומומלחים 7 דקות (4 דקות במידה ומדובר בפסטה טרייה)

הכנת הרוטב

    1. מחממים בסיר שמן זית ומטגנים בו קוביות זוקיני, שום וטימין
    2. מוסיפים יין לבן ומביאים לרתיחה
    3. לאחריה מוסיפים את השמנת המתוקה
    4. מחכים שוב לרתיחה ומוסיפים את הברוקולי והגבינה
    5. מערבבים עוד 4-5 דקות
    6. מוסיפים את עלי התרד והמוסקט
    7. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הצורך

הגשה

      • מעבירים את דפי הפסטה לתוך סיר הרוטב
      • מערבבים היטב ומעבירים לצלחות הגשה
      • מפזרים מעט אגוזי לוז וחומץ בלסמי מצומצם ומגישים מיד.

בתיאבון

הוספת תגובה