מי אמר שאוזן המן חייבת להיות מתוקה? ||| ארז קומרובסקי, מפתח הקמחים של סוגת מציע מתכון ||| מאפה משולש חגיגי, לפורים, במילוי ירוק ועונתי ||| למתכון בהמשך <<<
פָטַאיֵיר Fatayer
מאפה משולש דמוי אוזן המן שמקובל במטבח המזרח תיכוני ופרש כנפיים למטבחים נוספים. נקרא Fitiirוגם Fata'ir ובערבית ﻓﻄﺎئر. בסוף גם מתכון נוסף.
מצרכים ( 20 יחידות)
לבצק
- 500 גרם קמח קסם של סוגת
- 5-2 כפות סוכר
- 1/2 כף מלח
- 2 כפות שמן זית
- 275-300 מ"ל מים
למילוי
- 500 גרם תרד טורקי (אפשר גם רגיל), טרי ושטוף היטב, מיובש לגמרי
- 200 גרם גבינת עזים טרייה (למשל: פטה עזים), מפוררת
- 1/2 כפית מלח ים גס
- 3 שיני שום
- פלפל לבן גרוס גס, לפי הטעם
אופן הכנה
מכינים את הבצק
- מערבבים בקערה גדולה או במיקסר את כל חומרי הבצק ולשים כ-10 דקות, עד שמתקבל בצק רך וגמיש, שאינו דביק. אם הבצק דביק, מוסיפים מעט קמח
- מכסים את הקערה בניילון ומשהים לתפיחה במשך כחצי שעה
- לשים את הבצק כ-20 שניות להוצאת האוויר ומתפיחים חצי שעה נוספת
- יוצרים מהבצק 20 כדורים ומעבירים למשטח עבודה מקומח
- מכסים בניילון ומשהים למשך 10-15 דקות
מכינים את המילוי
- מניחים את התרד בקערה גדולה ומפזרים עליו מלח גס
- מועכים ומעסים את העלים בידיים, עד שהם מפרישים את כל הנוזלים. סוחטים וקוצצים
- בקערה נוספת מניחים גבינה ושום ומוסיפים את התרד הקצוץ. מערבבים היטב
ממשיכים בהכנת הבצק
- מרדדים כל כדור בצק במערוך מקומח לעלה בקוטר כ-12 ס"מ
- מניחים במרכז כל עלה כף גדושה מהמילוי
- מברישים את קצה העלה מסביב במעט מים
- סוגרים את הקצוות לכיוון המרכז כך שתתקבל צורת אוזן המן
- מעבירים את אוזני ההמן לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשהים לתפיחה אחרונה במשך 15-30 דקות
- מחממים תנור ל-240 מעלות ומניחים בשליש התחתון שלו אבן אפייה או תבנית מתכת, כך שתתחמם היטב
- מברישים את המאפים בשמן זית ומחליקים את נייר האפייה עם המאפים אל התבנית או האבן הלוהטת
- סוגרים מיד את דלת התנור ואופים 10-15 דקות, עד שהמאפים זהובים
גרסה אחרת לפטאייר