חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: פטאייר במילוי תרד

מי אמר שאוזן המן חייבת להיות מתוקה? ||| ארז קומרובסקי, מפתח הקמחים של סוגת מציע מתכון ||| מאפה משולש חגיגי, לפורים, במילוי ירוק ועונתי ||| למתכון בהמשך <<<

פָטַאיֵיר Fatayer

מאפה משולש דמוי אוזן המן שמקובל במטבח המזרח תיכוני ופרש כנפיים למטבחים נוספים. נקרא  Fitiirוגם Fata'ir ובערבית ﻓﻄﺎئر. בסוף גם מתכון נוסף.

אוזני המן במילוי תרד (צילום נמרוד סונדרס)

מצרכים ( 20 יחידות)

לבצק

  • 500 גרם קמח קסם של סוגת
  • 5-2 כפות סוכר
  • 1/2 כף מלח
  • 2 כפות שמן זית
  • 275-300 מ"ל מים

למילוי

  • 500 גרם תרד טורקי (אפשר גם רגיל), טרי ושטוף היטב, מיובש לגמרי
  • 200 גרם גבינת עזים טרייה (למשל: פטה עזים), מפוררת
  • 1/2 כפית מלח ים גס
  • 3 שיני שום
  • פלפל לבן גרוס גס, לפי הטעם

אופן הכנה

מכינים את הבצק

  1. מערבבים בקערה גדולה או במיקסר את כל חומרי הבצק ולשים כ-10 דקות, עד שמתקבל בצק רך וגמיש, שאינו דביק. אם הבצק דביק, מוסיפים מעט קמח
  2. מכסים את הקערה בניילון ומשהים לתפיחה במשך כחצי שעה
  3. לשים את הבצק כ-20 שניות להוצאת האוויר ומתפיחים חצי שעה נוספת
  4. יוצרים מהבצק 20 כדורים ומעבירים למשטח עבודה מקומח
  5. מכסים בניילון ומשהים למשך 10-15 דקות

מכינים את המילוי

  1. מניחים את התרד בקערה גדולה ומפזרים עליו מלח גס
  2. מועכים ומעסים את העלים בידיים, עד שהם מפרישים את כל הנוזלים. סוחטים וקוצצים
  3. בקערה נוספת מניחים גבינה ושום ומוסיפים את התרד הקצוץ. מערבבים היטב

ממשיכים בהכנת הבצק

  1. מרדדים כל כדור בצק במערוך מקומח לעלה בקוטר כ-12 ס"מ
  2. מניחים במרכז כל עלה כף גדושה מהמילוי
  3. מברישים את קצה העלה מסביב במעט מים
  4. סוגרים את הקצוות לכיוון המרכז כך שתתקבל צורת אוזן המן
  5. מעבירים את אוזני ההמן לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשהים לתפיחה אחרונה במשך 15-30 דקות
  6. מחממים תנור ל-240 מעלות ומניחים בשליש התחתון שלו אבן אפייה או תבנית מתכת, כך שתתחמם היטב
  7. מברישים את המאפים בשמן זית ומחליקים את נייר האפייה עם המאפים אל התבנית או האבן הלוהטת
  8. סוגרים מיד את דלת התנור ואופים 10-15 דקות, עד שהמאפים זהובים

גרסה אחרת לפטאייר

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *