מתכון: עוגת תפוחים, גזר, דבש וקרמבל

לראש השנה הקרב ובא, רשת קפה גרג והקונדיטורית הראשית שלה שרית גז, מציעים מתכון ||| עוגת תפוחים, גזר, דבש וקרמבל אוורירית, מלאה בארומה ועשירה בטעמים ||| עוגת הדבש עשירה בטעמים, ונימוחה בפה ||| הפרטים והמתכון בהמשך <<<

עוגת דבש וקרמבל (צילום: אלעד גוטמן)

מצרכים (2 תבניות אינגליש קייק)

  • חצי כוס סוכר לבן
  • חצי כוס סוכר חום
  • חצי כוס דבש
  • 1.5 כוס שמן זית
  • 1.5 כוס קמח לבן
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 6 ביצים
  • 1 כפית קינמון
  • קורט הל
  • 2 תפוחי עץ קלופים ומגוררים גס
  • 3 גזרים קלופים ומגוררים גס
  • 50 גר אגוזי מלך גרוסים
  • 50 גר צימוקים

אופן הכנה

 
- פרסומת -

 
  1. מערבבים קמח, אבקת אפיה, קינמון והל בעזרת כף
  2. מקציפים במיקסר סוכר, ביצים ודבש, עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה
  3. מנמיכים את מהירות הערבול ומוסיפים בהדרגה את השמן
  4. מוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח עם אבקת האפייה וההל שערבבנו בהתחלה עד ליצירת תערובת אחידה
  5. מוסיפים את האגוזים, התפוחים, הגזר והצימוקים לתוך התערובת ומקפלים בעדינות
  6. יוצקים לשתי תבניות אינגליש קייק משומנות היטב
  7. אופים כ- 40 דקות ב-180 מעלות
  8. לצנן את העוגה לפני ההגשה

חג שמח ומתוק כדבש!

לפוסט הזה יש 6 תגובות

  1. אודיה

    היי, כשאתה כותב 1.5 הכוונה לחצי כוס או לכוס וחצי?

    1. Dany Bar

      1/2 כוס = 0.5 כוס = חצי כוס
      1.5 כוסות = 1+1/2 כוסות = כוס ועוד חצי כוס = כוס וחצי
      שנה טובה ומתוקה

  2. מינה אפרים

    שלום…נשמע מעניין.
    האם אפשר לאפות בתבנית עגולה?

    1. Dany Bar

      אפשר אבל פחות נוח בהגשה

  3. ששת

    עיינתי במתכון במטרה להכינו בדרכי, לדעתי החסרת את הקראמבל

    1. Dany Bar

      הקרמבל נוצר באפיה כי הבצק יוצר שכבה עליונה מתפוצצת דמויית קרמבל

כתיבת תגובה