לראש השנה הקרב ובא, רשת קפה גרג והקונדיטורית הראשית שלה שרית גז, מציעים מתכון ||| עוגת תפוחים, גזר, דבש וקרמבל אוורירית, מלאה בארומה ועשירה בטעמים ||| עוגת הדבש עשירה בטעמים, ונימוחה בפה ||| הפרטים והמתכון בהמשך <<<
מצרכים (2 תבניות אינגליש קייק)
- חצי כוס סוכר לבן
- חצי כוס סוכר חום
- חצי כוס דבש
- 1.5 כוס שמן (מומלץ פחות שמן – כוס אחת בלבד או פחות, אבל במתכון המקורי זו הכמות)
- 1.5 כוס קמח לבן
- 1 שקית אבקת אפייה
- 6 ביצים
- 1 כפית קינמון
- קורט הל
- 2 תפוחי עץ קלופים ומגוררים גס
- 3 גזרים קלופים ומגוררים גס
- 50 גר אגוזי מלך גרוסים
- 50 גר צימוקים
אופן הכנה
- מערבבים קמח, אבקת אפיה, קינמון והל בעזרת כף
- מקציפים במיקסר סוכר, ביצים ודבש, עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה
- מנמיכים את מהירות הערבול ומוסיפים בהדרגה את השמן
- מוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח עם אבקת האפייה וההל שערבבנו בהתחלה עד ליצירת תערובת אחידה
- מוסיפים את האגוזים, התפוחים, הגזר והצימוקים לתוך התערובת ומקפלים בעדינות
- יוצקים לשתי תבניות אינגליש קייק משומנות היטב
- אופים כ- 40 דקות ב-180 מעלות
- לצנן את העוגה לפני ההגשה
חג שמח ומתוק כדבש!
10 Responses
זה מתכון ממש ממש גרוע או שיש בו טעות רצינית.
כל קשר בין התמונה לקיש שיוצא מהמתכון מקרי.
יש המון שמן זית והמון ביצים וה״עוגה״ יוצאת כמו פלאן ובלי שום קראמבל
המתכון פורסם מטעם הקונדיטורית ורשת בתי הקפה ועל כן אמין בעיני המערכת.
אולי נעשתה טעות בתהליך והכמויות שהשתמשת.
מציע להשתמש במשקל ולא כוסות לפי המרת משקל בקישור זה: https://www.danybar.co.il/converting-size-weight-and-more-in-baking/
בהצלחה
השתמשתי בדיוק בכמויות, בכוס מדידה.
כוס וחצי שמן זה המון המון שמן ויוצא גוש שמנוני ונורא ולא עוגה.
אני ממש ממליצה לך לנסות את המתכון בעצמך ולגלות.
יש כנראה טעות במתכון או בהקלדה שלו כאן וחבל להטעות עוד אנשים…
תודה
היי, כשאתה כותב 1.5 הכוונה לחצי כוס או לכוס וחצי?
1/2 כוס = 0.5 כוס = חצי כוס
1.5 כוסות = 1+1/2 כוסות = כוס ועוד חצי כוס = כוס וחצי
שנה טובה ומתוקה
שלום…נשמע מעניין.
האם אפשר לאפות בתבנית עגולה?
אפשר אבל פחות נוח בהגשה
עיינתי במתכון במטרה להכינו בדרכי, לדעתי החסרת את הקראמבל
הקרמבל נוצר באפיה כי הבצק יוצר שכבה עליונה מתפוצצת דמויית קרמבל