מתכון: עוגת שושנים דבש

שמרית, מציעה לכבוד ראש השנה מתכון לעוגת דבש עסיסית, טעימה ומרשימה ||| עוגה בצורת שושנים עם חתיכות נתלשות, ללא צורך בחיתוך ||| במתכון משולבת נטורינה, על בסיס שמן קוקוס של שמרית, המשמשת כתחליף לחמאה או מרגרינה ||| בהגשה שולפים כל פרוסה בקלות ונהנים ||| לפרטים ולמתכון בהמשך <<<

עוגת שושנים דבש שמרית (צילום חן שוקרון)

מצרכים (3 יחידות עוגה)

  • 1 ק"ג קמח
  • 1 שקית שמרים טריים שמרית
  • 1 כף מלח (20 גר')
  • ¼ כוס סוכר (50 גר')
  • 2 ביצים גודל L
  • 100 גרם נטורינה רכה על בסיס קוקוס
  • ¼ כוס דבש (80 גר')
  • ½1 כוס וחצי מים פושרים (360 מ"ל)

למלית

  • 5-6 כפות נטורינה על בסיס קוקוס מומסת
  • ¾ כוס סוכר חום מעורבב עם כף קינמון טחון
  • להברשה לאחר האפייה: 4 כפות דבש מדוללות בכף מים רותחים

נטורינה תחליף מרגרינה עשיר בשמן קוקוס שמרית

אופן הכנה

  1. בקערת מערבל עם וו לישה מערבלים קלות את הקמח, הסוכר והמלח
  2. מוסיפים בהדרגה את יתר החומרים ומערבלים כ- 10 דקות עד לקבלת בצק חלק ואחיד
  3. משמנים מעט את הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומשהים למנוחה עד הכפלת נפח למשך שעה וחצי עד שעתיים
  4. מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים
  5. כל חלק מרדדים למלבן דק בגדול 30X40 ס"מ
  6. מסירים שוליים מיותרים ומברישים בנטורינה המומסת
  7. מפזרים שליש מהמלית ומרדדים קלות
  8. מגלגלים לרולדה ומניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפיה, שהתפר פונה מטה
  9. בעזרת מספריים חדות ונקיות חותכים מהבצק כמעט עד סופו חתיכות בעובי של ס"מ
  10. משאירים חתיכה ראשונה במרכז, חתיכה שנייה מניחים לכיוון ימין וחתיכה שלישית פונה לכיוון שמאל
  11. חוזרים על סדר הפעולות עד לקצהו של הגליל ומסיימים בחלק הפונה ישר
  12. מכסים ומניחים לתפיחה נוספת כחצי שעה
  13. מחממים תנור ל °175 מעלות ואופים כ- 15-20 דקות עד שהמאפה שחום ותפוח
  14. מוציאים מהתנור ומברישים בדבש
  15. מצננים ומגישים

הוספת תגובה

שינוי גודל גופנים
ניגודיות