הילה יבניאלי-בוכריס, מומחית האפייה של הטחנות הגדולות של א"י מציעה מתכון לט"ו בשבט ||| עוגת פירות יבשים מקמח כוסמין לבן ||| המתכון בהמשך <<<
מצרכים (תבנית אינגליש קייק)
- 2 ביצים
- 100 גרם (6 כפות מהודקות) סוכר חום
- 60 גרם (6 כפות) קמח כוסמין לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- 400-300 גרם (4-3 כוסות) מיקס פירות יבשים ואגוזים קצוצים גס (אגוזי מלך, שקדים, משמשים, תאנים, חמוציות, קוביות קוקוס, צימוקים או כל שילוב מתאים)
אופן הכנה
-
- מערבבים היטב ביצים וסוכר חום
- בקערה קטנה מערבבים היטב את הקמח עם אבקת האפייה
- מוסיפים את התערובת לביצים ומערבבים עד לאיחוד
- מוסיפים את הפירות היבשים והאגוזים לתערובת ומערבבים היטב בעזרת מרית
- משמנים היטב תבנית אינגליש קייק
- יוצקים את התערובת פנימה וטופחים מעט על התבנית
- אופים כ-45 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד שקיסם שננעץ פנימה יוצא יבש
- מקררים, פורסים אחרי שקר ומגישים.
הצעת הגשה
קולים בטוסטר פרוסה ומורחים עליה חמאה מלוחה. מעדן…
בתיאבון