מתכון: עוגת דבש קרמבל תפוחים

שף ניסים (יעקב) לוי, השף הרשתי של מלונות רימונים מציע מתכון לראש השנה ||| עוגת דבש עם טוויסט חגיגי לשנה החדשה באה עלינו לטובה ||| פרטים והמתכון בהמשך <<<

עוגת דבש קרמבל תפוחים (צילום גל פוני)

עוגת דבש

אחד מהסממנים הבולטים ביותר של ראש השנה ו(כמעט) בכל בית בישראל היא עוגת הדבש על שולחן החג ותופסת את מקומה המכובד. לכל משפחה יש את מתכון עוגת הדבש המסורתית שלה. רשת מלונות רימונים, מתכבדת להגיש לכבוד ראש השנה תשע"ח וחגי תשרי את מתכון עוגת הדבש קרמבל תפוחים של הרשת. מתכון פרי יצירתו של השף הרשתי, שף ניסים (יעקב) לוי.

עוגת הדבש של השף תוענק לכל אורח אשר יתארח באחד מתשעת מלונות הרשת, במהלך ימי החג והסופ"ש שבעקבותיו.

חומרים

  • 1/2 כוס דבש
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/2 כוס תה חזק שעשוי מ-2 תיונים לפחות
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 3 ביצים
  • 11/4 כוס קמח תופח
  • 1/2 כפית קקאו כהה
  • קמצוץ סודה לשתייה
  • גרידה מקליפת לימון אחד,
  • קינמון, ציפורן
  • 50 גרם קוביות תפוחים

אופן הכנה

    1. מערבבים במיקסר דבש, שמן, סוכר, תה
    2. מוסיפים את הביצים
    3. מערבלים ומוספים את החומרים היבשים
    4. יוצקים את התערובת לתבנית של אינגליש קייק
    5. מערבבים את קוביות התפוחים עם מעט קמח מעורב בסוכר חום
    6. מפזרים מעל לתערובת העוגה את קוביות התפוחים המעורבבות במעט קמח וסוכר חום
    7. אופים ב-160 מעלות כ-45 דקות, עד שהעוגה משחימה מעט וקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם מעט פירורים עליו

שנה טובה ובתיאבון

הוספת תגובה