אחוה מגישה מתכון מפנק לעוגיות מגולגלות ||| מתכון של חיים שתיים מבצק פריך במילוי המבוסס על טחינה וממרח טחינה עם שוקולד ||| עוגיות נימוחות, טעימות וקלות הכנה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (ל-6 רולדות)
- 1 ק"ג קמח
- 2 שקיות אבקת אפייה
- 1 כף סוכר
- 200 גרם חמאה חתוכה לקוביות או 150 גרם שמן זית
- 1 כוס שמן
- 1 כוס מים
- למילוי: ממרח טחינה עם שוקולד אחוה (3-4 כפות לכל רולדה)
- לזיגוג: 100 גרם שוקולד מריר
- 1 כפית שמן
אופן הכנה
- מפחיתים מהקמח 1 כוס ושומרים לקימוח
- מעבדים במיקסר עם וו לישה: קמח, אבקת אפייה, סוכר ושמן (או חמאה) עד שמתגבש בצק פירורי
- מוסיפים לקערת המיקסר שמן ומים ומעבדים עד שנוצר גוש בצק
- מוציאים את הבצק מהקערה, מקמחים משטח ולשים מעט את הבצק עד שמתקבל כדור בצק אחיד
- מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך שעה
- מחלקים את הבצק ל-6 חלקים שווים ושומרים במקרר
- מוציאים לרידוד כל פעם חלק אחד
- מקמחים משטח עבודה ומרדדים כל כדור למלבן לא עבה
- מורחים שכבה של ממרח טחינה עם שוקולד מגלגלים בעדינות את הרולדות
- מניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ומשטחים קלות
- בעזרת סכין פורסים את הרולדות ברווחים של כ- 3 ס"מ עד הסוף אך לא מפרידים את הפרוסות זו מזו
- אופים בחום של 160 מעלות במשך כ-45 דקות עד שהעוגיות מזהיבות קלות אך עדיין נשארות בהירות
- להכנת הזיגוג: שוברים את חפיסת השוקולד לקוביות
- מוסיפים כפית שמן לקוביות השוקולד
- מחממים במיקרו למספר שניות ומוציאים לערבוב
- חוזרים על הפעולה מספר פעמים עד אשר השוקולד נמס לחלוטין
- כשהעוגיות מתקררות יוצקים מעליהן את הזיגוג בעזרת כפית או מזלג בתנועה מהירה
- מעבירים לקופסה אטומה ושמרים במקרר
בתיאבון