מתכון מיוחד במינו לעוגיות אוזני המן, בשילוב טבליות ג'ינג'ר כתוש טרי קפוא ||| מתכון של קונדיטור שקד סולימאני ממסעדת פורטר אנד סאנס וחברת "דורות" יצרנית מוצרי התיבול הקפואים ||| למשלוחי מנות, לאירוח ולהגשה, לצד שתייה חמה או קרה ||| למתכון <<<
מצרכים (לכ- 50 עוגיות)
לבצק הפריך
- 300 גרם קמח
- 200 גרם חמאה קרה בקוביות או 150 גרם שמן זית
- 100 גרם אבקת סוכר
- 50 גרם אבקת שקדים
- 1/4 כפית מלח
- 1 כף אבקת ג'ינג'ר יבש (זנגוויל)
- 30 גרם מיץ לימון
למלית
- 200 גרם שוקולד לבן
- 35 גרם שמנת מתוקה
- 1 כפית גדושה דבש
- 6 טבליות ג'ינג'ר כתוש "דורות" (4.5 גרם כל אחד)
- 15 גרם (כף) מיץ לימון
- 25 גרם חמאה בקוביות
אופן הכנה
- להכנת הבצק: למעבד מזון מכניסים את החמאה והחומרים יבשים (קמח, אבקת שקדים, אבקת סוכר, מלח ואבקת ג'ינג'ר) ומעבדים לתערובת חולית
- מוסיפים מיץ לימון ומעבדים עד לקבלת פירורים גסים
- מוציאים את פירורי הבצק על משטח עבודה מאחדים לבצק אחיד
- מחלקים את הבצק לחצי וכל חצי מרדדים בין שני ניירות אפיה
- מכניסים לכשעה למקרר או עד שהבצק נוח לעבודה
- בזמן שהבצק בקירור מכינים את המלית: בקערה מתאימה למיקרו מניחים שוקולד לבן קצוץ, טבליות ג'ינג'ר קפוא, מיץ לימון ודבש
- מחממים במיקרו בפולסים קצרים של 30 שניות כל פעם ומערבבים עד להמסה
- מוסיפים פנימה את קוביות החמאה ומערבבים היטב
- שומרים את המלית בקירור עד להרכבה
- מוציאים חצי מכמות הבצק מהמקרר משחררים את נייר האפייה משני הצדדים ומחזירים את הבצק על נייר אחד למשטח העבודה
- את הנייר השני מניחים על תבנית אפיה
- קורצים מהבצק משולשים ומניחים על תבנית האפייה
- את שאריות הבצק ניתן לרדד בחזרה לקרר מעט ולקרוץ שנית
- פועלים כך גם עם יתר הבצק. במחצית מהעוגיות קורצים חור קטן
- מכניסים את מגש האפייה עם העוגיות למקפיא
- מחממים תנור ל- 150 מעלות
- שהעוגיות קפואות מכניסים אותם לתנור ל- 10-12 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות מעט
- לאחר שהעוגיות התקררו מזלפים על חצי העוגיות ללא החור ממלית הג'ינג'ר (אם המלית קשה מידיי נותנים לה לעמוד בטמפ' החדר כמה דקות) או שמים תלוליות מהמלית בעזרת שתי כפיות
- מפזרים אבקת סוכר על יתר העוגיות (אלה עם החור) ומניחים על העוגיות המזולפות ליצירת אוזן המן
- שומרים בכלי אטום בטמפ' החדר בשכבה אחת
חג שמח ובתיאבון