סלט נפוץ במדינות הבלקן בולגריה, מקדוניה, סרביה ואף צפון יוון ||| סלט בו הירקות שולטים וגבינה מלוחה מוסיפה המון ||| הכי חשוב הוא הרוטב שיעשה טוויסט לעגבניות והגבינה הבולגרית ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך <<<
סלט רועים מקדוני Овчарска салата
זהו סלט מקובל בכל ארצות הבלקן. הסגנון המקדוני מוסיף לסלט קרוטונים או לחם קלוי חתוך לקוביות, לספיגת הרוטב והעצמת הטעם.
מצרכים
- 150 גרם גבינה בולגרית
- 3-4 עגבניות בינוניות בשלות
- 2 מלפפונים
- 1-2 פלפל ירוק או אדום (גמבה)
- 2-3 גבעולי פטרוזיליה
- 3 פרוסות לחם לבן קלויות (טוסט)
לרוטב
- מיץ מ-2 לימונים
- שמן זית
- מלח ופלפל לפי הטעם
אופן הכנה
- לחתוך את כל הירקות לקוביות
- לחתוך את הלחם לקוביות קטנות
- לערבב את כל מרכיבי הסלט
- לפורר הגבינה הבולגרית
- לערבב בצנצנת את מרכיבי הרוטב ולתקן טעם עם מלח ופלפל
- לערבב הכל בקערה אחת
בתיאבון