מתכון: סלט רועים בלקני

סלט נפוץ במדינות הבלקן בולגריה, מקדוניה, סרביה ואף צפון יוון ||| סלט בו הירקות שולטים וגבינה מלוחה מוסיפה המון ||| הכי חשוב הוא הרוטב שיעשה טוויסט לעגבניות והגבינה הבולגרית ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך <<<

סלט רועים מארצות הבלקן (צילום דניאלה שטרן)

סלט רועים מקדוני Овчарска салата

זהו סלט מקובל בכל ארצות הבלקן. הסגנון המקדוני מוסיף לסלט קרוטונים או לחם קלוי חתוך לקוביות, לספיגת הרוטב והעצמת הטעם.

מצרכים

  • 150 גרם גבינה בולגרית
  • 3-4 עגבניות בינוניות בשלות
  • 2 מלפפונים
  • 1-2 פלפל ירוק או אדום (גמבה)
  • 2-3 גבעולי פטרוזיליה
  • 3 פרוסות לחם לבן קלויות (טוסט)

לרוטב

  • מיץ מ-2 לימונים
  • שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם

אופן הכנה

  1. לחתוך את כל הירקות לקוביות
  2. לחתוך את הלחם לקוביות קטנות
  3. לערבב את כל מרכיבי הסלט
  4. לפורר הגבינה הבולגרית
  5. לערבב בצנצנת את מרכיבי הרוטב ולתקן טעם עם מלח ופלפל
  6. לערבב הכל בקערה אחת

בתיאבון

הוספת תגובה