רחלי קרוט וקנור מציעים מתכון חורפי ||| מנות מפתיעות ליום חורפי ||| מנה חגיגית ומעוררת ||| לפרטי המתכון בהמשך <<<
מצרכים ( 4 מנות)
- 4 לחמניות עגולות או לחמניות חלה או לחמניות מאורכות
- 4 כפות שמן זית
- 2 צנצנות רוטב שקשוקה של קנור
- 150 גרם גבינה בולגרית או גבינת פטה
- 100 גרם גבינה צהובה (לא חובה)
- 4 ביצים
- מלח ופלפל שחור גרוס
- 10 עלי בזיליקום
אופן הכנה
- מרוקנים את פנים הלחמניות
- מורחים בעזרת מברשת את דפנות הלחמנייה (מבפנים) בשמן זית
- מניחים על תבנית תנור עם נייר אפייה
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 10 דקות
- ממלאים כל לחמנייה ברוטב לשקשוקה עד 3/4 גובה
- שוברים מעל ביצה
- מפזרים גבינה בולגרית וגבינה צהובה, מסביב לחלמון
- מתבלים במלח ופלפל שחור
- מחזירים לתנור ואופים עד שהחלבון של הביצה הופך משקוף ללבן
- מפזרים מעל בזיליקום קצוץ ומגישים
הערות ושדרוגים
** ניתן להכין את הלחמניות, אחרי האפייה עם הביצים ולשמור במקרר. לפני ההגשה מכניסים לתנור ל-5 דקות ומגישים.
** אם אתם אוהבים אוכל קצת פיקנטי אפשר לפזר מעל מעט צ'ילי גרוס
** לא אוהבים בזיליקום? אפשר לוותר
בתיאבון