לכבוד חגי תשרי מעדני יחיעם מציעים מתכון ||| "סוכריות" עשויות בצק פילו וממולאות מוס כבד עוף של יחיעם ||| לפרטים ולמתכון בהמשך <<<
מצרכים (12 יחידות)
- 1 מיכל מוס כבד עוף יחיעם (140 גרם)
- 1/2 חבילה פילו מקמח מלא (250 גרם)
- צרור גבעולי עירית
- צרור עלי בזיליקום
- 2 ביצים בגודל בינוני
- 2-3 בטטה קלופה
- 1 שן שום כתושה
- מלח ופלפל לפי הטעם
- תרסיס שמן זית
- 3 כפות פרג או קצח לקישוט
אופן הכנה
-
- קולפים את הבטטה וחותכים למלבנים ארוכים בגודל של 6X2 ס"מ
- רתיחים מים ומלח בסיר בינוני ומבשלים כחצי בישול
- מסננים היטב ומניחים בצד
- שולקים את הביצים ומגרדים בפומפייה דקה
- מערבבים יחד עם השן הכתושה ומניחים בצד
- להכנת הפילו: חותכים את דפי הפילו לריבועים בגודל 10X14 ס"מ
- מרססים מלבן פילו ומניחים עליו מלבן נוסף משומן אף הוא
- ממלאים בשכבות: בקצה כל מלבן לאורך מניחים 1 כפית גדושה מוס כבד עוף "יחיעם", מלבן בטטה, מעט ביצה מגורדת ועלה בזיליקום
- מהדקים היטב ומגלגלים עד לקבלת אצבע ארוכה
- "מכווצים" את הקצוות ויוצרים צורה של סוכרייה
- במידת הצורך מהדקים באמצעות קיסם. מרססים שמן במעטה החיצוני וזורים פרג או קצח
- מכניסים לאפיה מהירה בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות
- לאחר שהפילו מזהיב, יש לקרר בטמפרטורת החדר
הערה: לפילו דרושות דקות בודדות של אפיה ויש להיזהר מהשחמת יתר