החופש הגדול הוא הזדמנות נהדרת לבילוי משותף עם הילדים ||| כמה נהדר להכין יחד אוכל טעים, שיהיה גם מזין ובריא וגם זמן איכות וכיף יחד עם הקטנים ||| Nany, בראשות השף נדב חג'ג', יחד עם הגר עוז, מחברת הספר "לאכול בריא זה משחק ילדים", מגישים החופש מתכון מפנק ||| המאפינס לא תופחים מאוד לכן ניתן להשתמש בכל קמח שאתם אוהבים, או לערבב בין קמחים וכמובן גם להכין מקמח ללא גלוטן ||| לפרטים והמתכון בהמשך <<<
מצרכים
- 1 כוס קמח (לבן/כוסמין/ תמי/ עדשים/ אורז)
- 1 כפית אבקת אפייה
- קורט מלח
- רבע כוס חלב קוקוס/ שקדים/ סויה או אחר
- 3 כפות שמן זית
- 1 כף גדושה של טפנד זיתים של Nany
- כ-5-6 עגבניות שרי חצויות לחצי או כפית ממרח עגבניות מיובשות של Nany
- חצי כפית אורגנו
אופן הכנה
- אופים את עגבניות השרי החצויות כ-10 דקות בתנור, או מקפיצים אותן קלות במחבת כ-2 דקות – ומקררים
- שמים בקערה קמח ואבקת אפייה ומוסיפים את שאר הרכיבים לפי סדר הופעתם
- מערבבים עד קבלת בלילה חלקה די סמיכה (אם היא נוזלית מידי ניתן להוסיף 2-3 כפות קמח)
- טועמים ומוסיפים מטפנד הזיתים לפי הטעם
- מוסיפים את עגבניות השרי או כפית ממרח עגבניות מיובשות של Nany ומערבבים
- ממלאים תבניות קאפקייקס בבלילה עד למחצית התבנית
- אופים ב-180 מעלות עד שהמאפינס שחומים מלמעלה ומוכנים גם מלמטה
- מקררים ומגישים לצד סלט רענן
בתיאבון