חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: לחם אנדמה Anadama Bread

מאיפה ומהו לחם אנדמה ||| מה מקור השם המוזר הזה ללחם ||| לחם מתקתק עם עבר מסתורי ||| לחם נפוץ בצפון מזרח ארה"ב כבר דורות רבים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

לחם אנדמה Anadama Bread (צילום דני בר)

מאיפה ומהו לחם אנדמה

המקור הידוע, ככל הנראה לסוג לחם זה הוא בעיירה רוקפורט, מסצ'וסטס Rockport, Massachusetts באמצע המאה ה-19. מספרים שהמקור הוא מקהילת דייגים קטנה או מהגרים מפינלנד שהיו סתתי אבן. בתחילת המאה ה-20 סוג הלחם הזה כבר היה נפוץ בכל רחבי ניו-אנגלנד, ארה"ב. הייחוד של לחם אנדמה מלחם רגיל הוא השימוש בקמח תירס וב דִּבְשָׁה (סירופ סוכר כהה וסמיך).

למה קוראים ללחם זה אנדמה

האגדה מספרת על דייג מגלוססטר Gloucester שהוא שאשתו אנה Anna, לא היתה מבשלת מצטיינת (בלשון המעטה). אחרי ארוחות רבות שכללו רק קמח תירס ודבשה (או בלשוננו, ממליגה מתוקה) נמאס לו והדייג הוסיף לדייסה הקבועה של אנה, קמח ושמרים ואח"כ שם התערובת בתנור. איך שהעיסה תפחה ונאפתה לא הפסיק הדייג למלמל באנגלית !Anna, damn her.

כשהוציא הדייג הממלמל את הבצק שאפה, מיד זכה טעם הלחם שהתקבל להצלחה והשם דבק בו: Anadama. לחם בצבע כהה ומתוק.

מצרכים (ל-3 ככרות לחם)

  • 4 כפיות שמן זית
  • 2 חפיסות שמרים יבשים
  • 1/2 כוס מים פושרים
  • 2 כוסות חלב
  • 1 כוס קמח תירס צהוב
  • 2/3 כוס דבשה (מולסה)
  • 1/2 כפית עד כפית מלח
  • 7-8 כוסות קמח (רצוי קמח לחם)

אופן הכנה

  1. ערבבו השמרים עם המים הפושרים והניחו בצד
  2. קחו קערה גדולה והוסיפו לקערה קמח תירס, חלב, דבשה, מחצית שמן הזית והמלח
  3. תוך כדי הבחישה הוסיפו 4 כוסות קמח אפיה וכן את המים עם השמרים
  4. ללוש עד קבלת בצק אחיד ומעט נוזלי
  5. הוסיפו שאר הקמח כל פעם כוס ולבחוש לאחידות הבצק
  6. כשתקבלו בצק מתאים ליצירת כיכר לחם הפסיקו עם הוספת הקמח
  7. קמחו את פני הבצק ולושו הבצק כ-10 דקות
  8. קחו קערה גדולה ושמנו עם שאר השמן
  9. הכניסו את מסת הבצק לקערה וכסו בניילון נצמד
  10. תנו לבצק לתפוח כ-90 דקות עד הכפלת הנפח
  11. נקבו הבצק עם אצבע להוצאת מעט מהאויר ותנו לו לתפוח שוב כ-10 דקות נוספות
  12. חלקו הבצק ל-3 חלקים וצרו כיכר לחם ארוכה מכל חלק
  13. הכניסו לתבנית ארוכה ומשומנת מעט כל כיכר בצק
  14. תנו לבצק לתפוח בתוך התבנית עד הכפלת הגובה
  15. חממו תנור ל- 180 מעלות
  16. הכניסו התבניות לתנור ל-35-45 דקות או קבלת צבע חום מבחוץ והבצק אפוי מבפנים
  17. הפכו התבנית על רשת להצטננות

בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *