מונבטים מציעים מתכונים לארוחת סתיו חמימה, המבוססת על מגוון הטעמים המיוחד של הלחמים ||| רעיונות לארוחת סתיו עשירה, חמימה ומזינה שטעים לאכול עם המשפחה ועם החברים ||| לפרטים ומתכונים בהמשך <<<
מהם מונבטים
מוצר חדשני בעולם המזון, פרי פיתוח של בעז אוליברו, המספק תחליף ללא גלוטן ללחם. המונבט עשוי מרכיבים מהצומח בלבד – אורגניים, טבעיים וטהורים, ללא תוספות (למעט קמצוץ מלח הימלאיה טהור). בין חומרי הגלם שמהם מכינים את מוצרי מונבטים: קינואה, כוסמת, עדשים בצבעים שונים, שעועית מש, דוחן, בננה, גזר, דלעת, תאנים, בטטה, סלק, תמר ותפוח עץ. סדרת מונבטים כוללת 15 טעמים ממגוון חומרי הגלם. המוצרים, המתאימים לכל המעוניין לצרוך מזון טבעי, בריא ומזין, מספקים מענה לחולי צליאק, לרגישים לגלוטן, לטבעונים ולצמחונים.
כריך מונבטים חם
- מפשירים מונבט קינואה, כוסמת וסלק
- חוצים את המונבטים שהפשרנו
- מקפיצים במחבת רצועות דקות של סויה ומתבלים במלח, פלפל, כמון וכורכום
- חותכים גזר וסלק לרצועות דקיקות
- מקפיצים את המונבט בטוסטר
- מורחים עליו בנדיבות שמן זית, טחינה ו/או חומוס
- מוסיפים את גפרורי הסלק וגזר ואת רצועות הסויה
- מניחים מעל את החצי השני של המונבט
חגיגת רטטוי על מונבט עדשים ודוחן
- מכינים רטטוי עם ירקות שאוהבים: קוביות בצל, חציל, פלפל, קישוא, פטריות, שום חצוי ועגבניות שרי חצויות – לטגן במעט שמן זית כל ירק לחוד או לפי הסדר הבא: חציל, בצל, פלפל, קישוא, עגבניות שרי, שום ופטריות
- להוסיף מלח ופלפל ומי שרוצה – גם אורגנו, טימין או רוזמרין
- מקפיצים בטוסטר מונבט עדשים ודוחן, וחותכים לרבעים
- מורחים על כל רבע ממרח אהוב כמו גבינה טבעונית (לצמחונים אפשר גם גבינה לבנה או גבינת שמנת), טחינה, חומוס או סלט חצילים
- מרפדים מעל ברטטוי חמים
- אפשר גם לפזר עשבי תיבול קצוצים שאוהבים
פיצה עשירה ממונבט עדשים
- מפשירים מונבט עדשים צהובות או כתומות
- מורחים עליו מעט שמן זית ונותנים לדמיון לקחת אותנו הלאה עם אפשרויות לדוגמא:
- מורחים ממרח עגבניות. מפזרים מעל קוביות של בצל לבן ופרוסות דקות של עגבניות שרי. מפזרים מעל גבינה צהובה, מוצרלה או גבינה טבעונית. אפשר לפזר גם זיתים שאוהבים, וכמה עלי בזיליקום
- או מורחים ממרח פלפלים ומניחים מעליו קוביות קטנות של פלפל אדום ובצל סגול. מגרדים מעל גבינה צהובה, מוצרלה או גבינה טבעונית
- או מורחים ממרח פסטו איכותי. מעליו מפזרים פרוסות של פטריות טריות ומצפים בגבינה צהובה, מוצרלה או טופו
- מכניסים לתנור בחום של 200 מעלות לכ-10 דקות
- אפשר להגיש בצד אנטיפסטי בטטה או סלט ירקות בטמפרטורת החדר
לפרטים בחנות באתר <<< או בטל': 04-6904704.