יוספה בן כהן, בעלת הבלוג yovegan, מגישה מתכון מיוחד וטבעוני, קל הכנה ||| שילוב של רוטב עגבניות בזיליקום דורות וצהובה טבעונית משומשו ||| לחמניות ביתיות בציפוי קריספי, כשבתוכן פיצה עשירה ברוטב עגבניות וגבינה ||| מתאים לאירוח והגשה ולארוחת ערב לכל המשפחה ||| לפרטי המתכון בהמשך <<<
מצרכים (ל- 12 יחידות)
לבצק
- 500 גר’ קמח לבן/כוסמין
- כוס מים פושרים
- 1/2 כוס רסק תפוחי עץ
- 2 כפות שמן זית
- 1 כף סוכר
- כפית שמרים יבשים
- כפית אורגנו
- כפית מלח
למילוי
- 1 חב’ רוטב עגבניות בזיליקום "דורות" במגשיות (160 גרם)
- 3 פרוסות צהובה 9% "משומשו"
לציפוי
- 2 כפות שמן זית
- 2 כפות קטשופ
- כפית אורגנו
- שומשום
אופן הכנה
- מניחים בקערת מערבל מזון או מיקסר, את כל רכיבי הבצק ללא המלח
- לשים במהירות בינונית כ- 10 דקות עד לקבלת בצק מבריק וחלק
- מוסיפים את המלח ולשים עוד כ- 2 דקות
- מעבירים את הבצק למשטח מקומח ונותנים לו מנוחה של כ- 20 דקות (רצוי לכסות במגבת נקייה)
- מחלקים את הבצק ל- 12 כדורים שווים
- חותכים כל פרוסת צהובה ל-4 ריבועים שווים
- מוציאים את רוטב העגבניות מהקפאה ומחלקים כל מקל רוטב ל- 3 חלקים שווים (בסה"כ 4 יחידות)
- משטחים מעט כל עיגול בצק ומניחים עליו ריבוע צהובה וקוביית רוטב קפוא
- סוגרים היטב את הבצק מעל המילוי ומכדררים לכדור
- מניחים על תבנית אפיה ומניחים את התבניות עם הלחמניות בצד לתפיחה קצרה
- מערבבים את חומרי הציפוי, מלבד השומשום
- בעזרת מברשת מצפים את הלחמניות בתערובת הקטשופ ומפזרים שומשום מעל
- מכניסים את התבניות לתנור (אין צורך לחמם מראש) ומכוונים את התנור לטמפ’ של 180 מעלות (הלחמניות יתפחו בתנור בזמן החימום)
- אופים כ- 30 דקות או עד שהלחמניות מוכנות ומוזהבות
בתיאבון