שף אבי ביטון וטחינה אחוה מציעים מתכון ||| דג לברק עם סלט משאווייה וטחינה גולמית ||| מנה קלה להכנה שיכולה להיות גם ראשונה וגם עיקרית ||| מנה מתאימה גם לליל סדר לאוכלי קטניות ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך <<<
מצרכים (ל-2 מנות)
- 1 דג לברק שלם
- 2 כפות שמן זית
- רבע כפית מלח ים
- חצי לימון
לסלט
- 1 בצל
- 4 עגבניות מגי
- 1 פלפל חריף
- חצי כוס טחינה גולמית אחוה
אופן הכנה
- מתבלים את הדג במלח
- צולים את הדג על הגריל או בתנור כ-5 דקות מכל צד
- פורסים את העגבניות, הבצל והפלפלים החריפים לקוביות
- צולים את קוביות הירקות עד שמתרככים
- חותכים לחתיכות קטנות יותר ומועכים אותם מעט
- מערבבים את המחית ירקות הגסה ומתבלים במלח גס, פלפל ומעט לימון
- מוסיפים מעל את הטחינה הגולמית
בתיאבון וחג כשר ושמח