עוגות בחושות קטנטנות ואישיות עם טעם חזק ונוכחות של טחינה ||| חברת "אחוה" מגישה מתכון מתוק ומפנק לעוגות קלות להכנה ||| נשנוש מתוק ליד קפה או תה ||| לחצו על התמונה למתכון <<<
מתכון של אתי בטיטו – מתכונאית, בלוגרית, בעלת הטור "הרשימות של אתי". להכנה בתבניות אישיות או בתבנית קוגלהוף בגודל 26. התוצאה מובטחת גם בשילוב תוספות כגון חמוציות, צימוקים, פצפוצי שוקולד ועוד.
מצרכים (לכ- 8 יחידות אישיות או תבנית גדולה):
- 3 ביצים
- 1.5 כוסות סוכר חום
- 3/4 כוס שמן
- 2 כוסות קמח
- 2 כפיות אבקת אפיה
- 1 שקית סוכר וניל – 10 גר'
- 3/4 כוס טחינה גולמית אחוה 100% טבעי
- 1 כוס מיץ לימונדה (מוכן) או תפוזים
- 4 כפות טחינה גולמית
- 1כפית קינמון
- 1/2 חבילת שומשום
אופן ההכנה
- מערבבים את הטחינה הגולמית עם הקינמון. מברישים את התבניות בטחינה ומפזרים שומשום, כך שידבק לדפנות.
- טורפים ידנית בקערה את הביצים, הסוכר וסוכר הווניל עד שהתערובת מבהירה.
- מוסיפים את השמן ומיץ הלימונדה בהדרגה ותוך כדי בחישה.
- מוסיפים את הטחינה ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה.
- מטמיעים בתוך התערובת את הקמח ואבקת האפייה. בשלב זה ניתן להוסיף 1/2 כוס חמוציות, צימוקים, פצפוצי שוקולד וכד'.
- יוצקים את התערובת בתבניות אישיות אשר צופו בטחינה ושומשום
- אופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעולת למשך כ- 40 דקות ועד שקיסם ננעץ בעוגה ויוצא יבש.