זהו מתכון למוס שוקולד ואבוקדו, שילוב לא שגרתי וגם טעם מפתיע. לא לפספס את הטיפ החשוב בסוף המתכון…
מרכיבים
- 50 גרם שוקולד מריר איכותי
- 2 אבוקדו רק מעט בשלים
- 1 כף שמן קוקוס
- 1/3 כוס אבקת קקאו או אבקת חרובים
- 2 תמרים מג'הול
- 1/3 כוס אגבה (ניתן לשחק עם המתיקות)
- מעט תמצית וניל
- 3/4 כוס משקה שקדים (או תחליב חלב אחר)
- 1/2 כפית נס קפה או תחליף (מעניק טעם של מוקה, לא חובה)
הוראות הכנה
- ממיסים שוקולד מריר (בכלי זכוכית מעל סיר מים רותחים או במיקרוגל)
- מכניסים את שאר החומרים לפי הסדר למעבד מזון ומעבדים עד ליצירת בלילה במרקם הומוגני
- מקפלים את הבלילה לשוקולד המומס
- מעבירים לקירור לפחות ל-3 שעות
טיפ חשוב
מומלץ להשתמש באבוקדו חצי בשל. היות והבשלות מעניקה לו טעם עז. לעומת זאת כשהוא חצי בוסר, טעמו עדין ואינו משפיע על המוס.
תודה לניצת הדובדבן. בתיאבון !