לביבות טונה אפויות ומזינות עם יוגורט ועשבי תיבול ||| ללא טיגון ורק כ- 80 קלוריות ללביבה (במקום כ-130 קלוריות בלביבה מטוגנת רגילה ||| טונה סטארקיסט מציגה מתכון לחנוכה ||| לחצו על התמונה למתכון <<<
לביבות וקלוריות
לביבות רגילות, עשויות תפוחי אדמה ומטוגנות, "עולות" לנו כ-130 קלוריות ללביבה בגודל ממוצע. הפעם נציע מתכון, באדיבות טונה סטארקיסט, המשלב דגים (טונה), שמן זית כתית מעולה, יוגורט, ירקות ודגנים מלאים המהווים רכיבי תזונה עיקריים בתזונה הים תיכונית שידועה בתועלותיה הבריאותיות. מנה להגשה כוללת 3 לביבות והערך הקלורי של מנה הוא כ- 250 קלוריות, כלומר כ-80 קלוריות ללביבה.
לביבות טונה אפויות ברוטב יוגורט ועשבי תיבול
רכיבים (לכ- 20 לביבות)
- 2 קופסאות טונה סטארקיסט בשמן זית כתית מעולה – מסוננות (יש לשמור את השמן)
- 1 ביצה
- 5 כפות פירורי לחם מחיטה מלאה
- 5 כפות קוואקר
- 2 בצלים בינוניים קצוצים ומטוגנים קלות, ב- 2 כפות שמן זית מסונן היטב שנותר מהקופסאות טונה
- 2 כפות רסק עגבניות
- 1 כף סילאן
- 2 גזרים מגוררים בפומפייה דקה
- מלח, פלפל
- 1/2 כפית אבקת מרק בטעם עוף
רכיבים לרוטב יוגורט (כ- 20 כפות)
- 1 גביע שמנת חמוצה 9% שומן
- 1 גביע יוגורט 1.5%
- 2 שיני שום כתושות
- כף שמן הזית שנותר מקופסאות הטונה
- 1/2 כוס עשבי תיבול טריים קצוצים לבחירתכם (שמיר, עירית, טימין)
- מלח לפי הטעם
- 1/2 כפית סוכר
- כף לימון כבוש קצוץ דק
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל – 180 מעלות
- מערבבים את כל החומרים
- מניחים נייר אפיה על תבנית (אין צורך לשמן)
- אוספים כף גדושה מהתערובת ויוצרים לביבה ומניחים אותן על ניר האפייה
מכניסים לתנור חם
- אחרי כ – 10-15 דקות הופכים את הלביבות. אופים 10 דקות נוספות
- בזמן שהלביבות בתנור, מערבבים את כל הרכיבים לרוטב היוגורט ומניחים בקערת הגשה
בתיאבון