הכל על קרמבל ומלחמת העולם השנייה ||| קרמבל גרנולה ופירות לחג השבועות הממשמש ובא ||| גרסה מיוחדת לקינוח הבריטי המוכר עם פירורי בצק חמאתי בשילוב גרנולה "רפאל'ס" ||| קינוח לארוחת ליל שבועות ||| באדיבות "רפאל'ס" ואתי בטיטו – "הרשימות של אתי" ||| למתכון <<<
מהו קרמבל
תחילתו של הקרמבל (crumble) במלחמת העולם השנייה, בבריטניה, עת היה קיצוב מזון ומחסור בביצים. הקרמבל הורכב מרכיבים שהיו מצויים כמו מרגרינה, פירות העונה, קמח וסוכר. המנה הורכבה מפירורי בצק חמאתיים שהשימוש במרגרינה היה נפוץ אז (היום חמאה בריאה יותר, משמשת תחליף למרגרינה) ובשילוב קמח וסוכר וכל זה על מצע פירות. מאז עברו שנים של שפע וגרסאות הקרמבל התרבו ומגוון הפירות והמוצרים שמעשירים את הקרמבל הלך וגדל.
קרמבל לחג השבועות
המתכון הפעם עשוי מגרנולה "רפאל'ס" בעלת מרכיבים טבעיים ושלל תוספות מפנקות מעל מצע של פירות העונה אפויים בחמאה. מומלץ להגיש לצד יוגורט טבעי או שמנת חמוצה. נפלאה כקינוח בארוחת החג החגיגית.
מצרכים (ל- 4-5 סועדים)
לקרמבל
- 1/2 חבילה גרנולה פירות יער וקשיו "רפאל'ס" (350 גר' בחבילה)
- 50 גרם סוכר חום
- 50 גרם קמח
- 50 גרם חמאה
לפירות
- 4-5 פירות שטופים וחתוכים לפרוסות לא עבות (ניתן לשלב תפוחי עץ, אגסים, אפרסקים, נקטרינות, שזיפים, וכו')
- 100 גרם חמאה
- 1/2 כפית קינמון
- 1 כפית סוכר וניל
אופן ההכנה
הכנת הקרמבל
- מניחים בקערה את מרכיבי הקרמבל (מלבד הגרנולה) ולשים אותם בעזרת קצות האצבעות עד לקבלת מרקם פירורי
- את הפירורים מפזרים על תבנית ואופים כ- 15 דקות על חום של 180 מעלות, כדי לייבש ולהשחים אותם
- לאחר צינון, מערבבים את הפירורים עם הגרנולה עד לקבלת תערובת אחידה.
הכנת מצע הפירות
- בתבנית חרס בגודל בינוני מסדרים את הפירות החתוכים כאשר הקליפה כלפי מעלה
- מפזרים מעל קוביות חמאה, סוכר וניל וקינמון ואופים עד שהפירות רכים
- מפזרים את הקרמבל מעל הפירות ומכניסים לתנור לכ- 20 דקות אשר בסיומם מיצי הפרי אמורים לבעבע
- מגישים את התבנית במרכז השולחן לצד צלחות אישיות ובתוספת כף של יוגורט/קרם פרש/שמנת חמוצה לכל סועד.