סיקורה מגישה מתכונים טבעוניים ליום עצמאות
אין ספק שיום העצמאות הוא יום המנגל הלאומי של ישראל ורבים חוגגים אותו בארוחות בשריות, על האש, עם המנגלים והגרילים ועם כמויות עצומות של בשר מן החי. כל זה לא אומר שלטבעוניים לא מגיע ליהנות מהחג הלאומי ולקחת חלק ב"על האש". חברת סיקורה (Seakura) הישראלית, המתמחה בגידול אצות ים אורגניות ומשווקת מוצרים ייחודיים לשוחרי הטבע והבריאות, ואורי שביט מהבלוג "טבעוניות נהנות יותר" מגישים מתכונים טבעוניים ליום העצמאות ומוכיחים שאפשר ליהנות גם בלי בשר מן החי.
שיפודי טופו וירקות עם אצות טריות
שיפודים אסייתיים משודרגים, בזכות הטעם והמרקם הייחודיים של האצות הטריות ורוטב טריאקי שמכינים לבד בבית, ובקלות.
חומרים ל-8 שיפודים
- 300 גרם טופו, חתוך לקוביות גדולות
- 1 כוס דחוסה אצות טריות, שטופות של חברת סיקורה
- 1 זוקיני גדול, חתוך לקוביות גדולות
- 1/2 חציל, חתוך לקוביות גדולות
- 1 כרישה, פרוסה למקטעים באורך כ-2 ס"מ
- 8 שיפודי עץ ארוכים
לרוטב טריאקי ביתי
1/3 כוס רוטב סויה אמיתי
1/3 כוס מירין (להשיג ברשתות הטבע ובחנויות האסיתיות)
3 כפות סוכר חום בהיר
למשרה
1/4 כוס שמן זית
3-4 שיני שום קצוצות
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
- יוצקים לסיר קטן את הסויה והמירין. מוסיפים את הסוכר, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים במשך כ-20 דקות עד שהרוטב מסמיך ומצטמצם. מסירים מהאש ומניחים להצטנן.
- השיפודים: משחילים על כל שיפודי לסירוגין טופו, זוקיני, כרישה וחציל כאשר ביניהם משחילים חופנים קטנים של אצות טריות.
- מערבבים את הטריאקי עם יתר חומרי המשרה.
- מניחים את השיפודים בתבנית גדולה ויוצקים עליהם את המרינדה. הופכים ומסובבים כך שכל הצדדים יהיו עטופים ברוטב. משהים לפחות 10 דקות ועד לילה במקרר.
- מחממים תנור ל 250 מעלות.
- צולים את השיפודים: מניחים את השיפודים על רשת התנור (רצוי להניח תבנית עם מעט מים מתחת לרשת, לקליטת טפטופים) וצולים במשך 10-15 דקות עד שהירקות רכים ושחומים. ניתן לצלות על הגריל – רצוי להבריש מדי פעם במרינדה שנותרה בתבנית.
אנטיפסטי אסייתי של כרובית וברוקולי עם אצות טריות
תוספת כיפית ומרעננת של ירקות צלויים אביביים.
מרכיבים
- 1 ראש כרובית קטן, מפורק לפרחים בינוניים
- 1-2 גבעולי ברוקולי, מפורקים לפרחים בינוניים
- חופן אצות טריות של חברת סיקורה, שטופות וקצוצות
- 1-2 פלפל צ'ילי אדום או צהוב, פרוס דק
- 1 כף שומשום לבן
- 1 כף שומשום שחור
למשרה
- 4 כפות שמן זית
- 4 כפות חומץ בן יין אדום (או 2 כפות בלסמי)
- 1 כפית שמן שומשום
- מלח ים אטלנטי
פלפל שחור גרוס טרי
להגשה
מעט אצות טריות, קצוצות. שומשום.
אופן הכנה
- שוטפים היטב את פרחי הכרובית והברוקולי ומניחים בקערה גדולה.
- מוסיפים אצות טריות, פרוסות צ'ילי ושומשום.
- מערבבים את חומרי המרינדה ויוצקים על הפרחים שבקערה. מערבבים היטב בעזרת הידיים, כך שכל הפרחים יהיו עטופים במשרה.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- משטחים את פרחי הכרובית והברוקולי על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים בנייר כסף וצולים במשך 15-20 דקות, עד שהירקות רכים אך מעט נגיסים.
- מסירים את הכיסוי וצולים כ-5 דקות נוספות, להזהבה קלה.
- מסדרים את הכרובית והברוקולי על מגש או צלחת, מפזרים אצות קצוצות ושומשום ומגישים.
מה מיוחד באצות של סיקורה
האצה האורגנית של סיקורה גדלה בבריכות אקולוגיות לחוף הים התיכון בתהליך ייחודי השומר על איזון בין מרכיבי המים, החשיפה לשמש וצפיפות הגידול. כך מונעים מהזיהומים שבים הפתוח להגיע למנה שלכם ואתם נהנים מאצה נקייה, בעלת טעם וארומה ייחודיים ועשירה במיוחד בחלבונים, מינרלים, ויטמינים, נוגדי חימצון וסיבים תזונתיים. הרבה יותר מאשר כל ירק או פרי על פני האדמה ומתחת לפני הים.
הטעם
חסת-הים תהפוך כל סלט רענן, תבשיל או מאפה לחגיגה קולינרית טבעונית. חסת-הים היא תוספת מרעננת ומפתיעה לתפריט יומי בריא ומשתלבת נהדר עם מגוון רחב של מאכלים.
תגובה אחת
That's a qut-ckwiited answer to a difficult question