מסעדת השוקה של השף ציון פרץ ||| רתמנו למשימה את הפליישמנים, שהתפריט מתאים לצמחונית שביניהם ||| בלב שוק לוינסקי הטרנדי אוכל ביתי עם טוויסט ||| כל הפרטים והרשמים בהמשך…
חורף חם בתל אביב
יצאנו לסוף שבוע תל אביבי זוגי בדיוק בשבת בה הגשם פסק והשמש יצאה לה. הסתובבנו בין רחובות נווה צדק, רוטשילד ושוק לווינסקי התוסס. ושילבנו במסלול הטיול, ביקור לארוחת צהרים במסעדת השוקה – מסעדה המתמחה בשקשוקות אך ממש לא רק בהן.
השוקה – מטבח מקומי במחבת
השף ציון פרץ, הוסיף לפני מספר חודשים לתפריט המסעדה עם מגוון מנות טבעוניות חדשות, ביניהן: חריימה, עראיס, קובה ושווארמה טבעונית. מנות אלו מתווספות לתפריט הקבוע, שכולל מעל שבעה סוגי שקשוקה, ביניהן: הקלאסית הטריפוליטאית עם פלפל צ'ומה, ירוקה עם מנגולד תרד וגרגירי חומוס, פרימוורה עם חצילים ובולגרית, חמשוקית, מעל חומוס ואפילו שקשוקת קארי עם קרם קוקוס אפונת גינה ובטטות. את כל השקשוקות אפשר לקבל גם בגרסה טבעונית. ציון פרץ, שף ובעלים של השוקה, החל את דרכו הקולינרית בבית אמו, שם גדל לשפע של ריחות וטעמים מהמטבח הטריפוליטאי. כבר אז כשהתבונן באמו מכינה את ארוחות השבת, הבין את ייעודו בחיים והתחיל ללמוד את סודות המטבח. ב-20 השנים האחרונות עוסק ציון במה שהוא הכי אוהב, להאכיל אנשים ולגרום להם להתענג ולחייך בכל ביס. לאחר ניסיון במספר מסעדות, פתח ציון את הבייבי החדש שלו: השוקה-מטבח מקומי במחבת.
הפליישמנים מתרשמים
מדובר במסעדה בעלת תפריט צמחוני ובעלת מבחר עשיר גם לטבעונים. עבור מאיה הצמחונית זה היה פתרון מעולה, ונדיר שיש לה מבחר גדול כל כך והיא לא מוגבלת לבחירה מתוך שתיים או שלוש מנות.
המסעדה ממוקמת בלב שוק לוינסקי ובנויה ככסאות סביב הבר ממנו יוצאות המנות והשתיה. המקום כייפי, בעל אווירה צעירה ותוססת. הלקוחות כולם יושבים סביב הבר שמקיף את המטבח הפתוח, מתוך מטרה לחבר את הסועדים לחוויה משותפת, ולמרות ההמולה נראה שהכול נקי וטרי.
שקשוקה ועוד
הזמנו מנת שקשוקה פרימוורה העשויה מרוטב עגבניות, חצילים, גבינת פטה וביצים (45 שקלים). המנה מוגשת במחבת רותח ומבעבע לצד לחם אחיד כיאה לשקשוקה. המנה היתה טעימה מאוד ושילוב הטעמים היה מנצח.
מנה נוספת שהזמנו היא מנת עראייס. עראיס בדר"כ היא פיתה ממולאת בשר ומטוגנת. כאן קיבלנו עראיס צמחוני (35 שקלים). רפי, לא בדיוק חובב של תחליפי בשר, אבל אפילו הוא העיד שהמנה טעימה ועשויה היטב.
מנה מיוחדת שלא הכרנו קודם, היתה מחבת כופתא- קציצות העשויות טופו עדשים וירקות ברוטב סלק חמצמץ (35 שקלים). המנה היתה טעימה מאוד ומאיה שבדרך כלל לא מעריצה של סלק אהבה מאוד ולא יכלה להפסיק לאכול את הקציצות והרוטב.
כל המנות מוגשות במחבת ועם פרוסה קלויה של לחם אחיד, טחינה וחמוצי הבית.
מה עוד
לא רק האוכל היה טוב, היתה גם שתיה. צ'ייסרים על חשבון הבית וגם קיבלנו ברד של רוזיטה ערק – בהחלט מומלץ. לסיכום נהננו מאוד, אנו ממליצים בחום. עוד נחזור לביקור!
השוקה מטבח מקומי במחבת, לוינסקי 33 תל אביב. פרטים בפייסבוק… אינסטגרם… ובטל': 03-973-5545