חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

המדריך לקניית פולי קפה

מכונות קפה ביתיות, מאקינטות ושאר אמצעים להכנת קפה ביתי איכותי הפכו נפוצים ופופולאריים ביותר בישראל בשנים האחרונות. בעוד חשוב כמובן לבחור מכונת אספרסו ביתית ושאר כלים שונים אשר באמת יהיו איכותיים ויתאימו לצרכים שלכם, חשוב לא פחות (ויש שיטענו שהרבה יותר…) לדאוג לאיכותו של חומר הגלם – לפולי הקפה עצמם בהם אתם משתמשים. להלן מדריך הכולל את הנקודות המרכזיות והחשובות שכדאי לקחת בחשבון בזמן קניית פולי קפה.

פולי קפה (צילום דן בר דב)

זן – הזן של פולי הקפה הוא אולי הפרמטר המוכר והמדובר ביותר בתחום זה, ולכן לא נפרט כאן יתר על המידה. רק נציין כי "בגדול", מבין הזנים השונים אשר ניתן למצוא כיום בארץ, הפולים המשובחים ביותר נחשבים אלו של קפה ספשלטי חד זני, המהווה בעצם סוג של "קפה גורמה". בנוסף, מושגים דומיננטיים בהקשר של זנים הם ערביקה (פולים אשר שומרים על הטעם המעודן של הקפה ונחשבים לטעימים ביותר) ורובוסטה (קפה חזק והרבה קפאין), כאשר מרבית צרכני הקפה המושבעים משתמשים לרוב בתערובת זו או אחרת המשלבת בין השניים, על פי רוב עם אחוז גבוה יותר של עראביקה. למגוון תערובות הכנסו לקטלוג קפה

כמות ושמירה על טריות – שמירה על הפולים לאחר קנייתם היא חלק מרכזי ומשמעותי אשר אינו זוכה למספיק תשומת לב, וחבל. מומלץ שלא לרכוש כמויות גדולות מדי של פולים על מנת שהפולים שרכשתם יישארו טריים לאורך כל התקופה בה אתם משתמשים בהם. בבית מומלץ לאחסן את הפולים בכלי אטום לאור ולאוויר ובמקום יבש, אך לא במקרר או בפריזר. בנוסף, מומלץ לרכוש את הפולים כמה שיותר קרוב למועד קליתם. לכן, יש לחפש אחר תאריך הקלייה על גבי האריזה, ובמידה ואינו מופיע – לא לקנות את הפולים הללו. באופן כללי, מומלץ לרכוש פולים שזה עתה נקלו, או לכל היותר במהלך החודש האחרון. מעבר לכך – מדובר בפולים ישנים מדי אשר איכותם כבר ירדה

מקור הפולים – המקום בו פולים אלו גודלו ונקטפו משפיע משמעותית על הטעם ועל איכות הקפה – גובה, תנאי אקלים וקרקע, ארץ הגידול ותרבות הקפה המקומית – לכל אלו השפעה מכרעת על איכות הקפה. את הנתונים הללו יש לחפש על גבי אריזת המוצר. במידה ולא מפורט יותר מדי מידע, כדאי להיות חשדנים ולחפש אחר משווק אחר אשר כן מוכן לפרט כמה שיותר מידע רלבנטי. רק כך תדעו באמת מה אתם קונים, וכי היצרן ממנו אתם רוכשים הולם את דרישותיכם

אופן הגידול – תעשיית הקפה העולמית עדיין מתאפיינת בהרבה מאוד ניצול ועוולות שונות הנעשות לאוכלוסיות שונות, כמו גם לסביבה. תקנים כגון FAIR TRADE מבטיחים שהיצרן ממנו אנו רוכשים את הקפה אינו פוגע בעובדים ובזכויותיהם, אינו מזהם את הסביבה שלא לצורך וכו'. כמובן שתקן זה והבדיקות שהוא מבצע אינם מושלמים, בדומה לתקנים נוספים בתחום זה, אך זה הרבה יותר טוב מאשר התעלמות מוחלטת מנושאים אלו בהקשר של צריכת קפה.

להזמנת פולי קפה, קפסולות קפה ומוצרי קפה נוספים הכנסו לחנות המקוונת של ורו קפה…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *