חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

Tim-Tam טבעוני

מתכון לחטיף טים-טם חורפי ||| המתכון הופק בשיתוף יוספה בן כהן- yovegan- ייעוץ קולינרי טבעוני וחברת "מן" – יצרנית הופלים והעוגיות ||| למתכון <<<

tim tam (צילום: ניסים בן כהן)
tim tam (צילום: ניסים בן כהן)

חטיף הטים-טאם

זהו החטיף המוכר והפעם מבוסס על ופל משני ביסקוויטים שביניהם קרם ובציפוי שוקולד, בגרסה טבעונית. גרסה ביתית לחטיף טים-טאם, בשילוב עוגיות הקרמל החדשות של "מן". להגשה באירוח או כחטיף לצד שתיה חמה.

מצרכים (לכ- 28 יחידות)

  • טים טאם (צילום: ניסים בן כהן)
    טים טאם (צילום: ניסים בן כהן)

    1 חב' עוגיות בטעם קרמל של "מן"

  • 100 גר' שוקולד מריר (או שוקולד "חלב" טבעוני)
  • 4 כפות שמן קוקוס
  • כוס אבקת סוכר
  • כף שטוחה אבקת קקאו
  • 2 כפות גדושות אבקת שוקולית

לציפוי:

  • 200 גר' שוקולד מריר או "חלב" פרווה
  • ½ כוס שמן קוקוס
  • כף קרם קוקוס

אופן הכנה

    1. ממיסים את השוקולד עם שמן הקוקוס לקרם חלק.
    2. מצננים לטמפ' החדר תוך כדי ערבוב מידי פעם בכדי שלא יתקשה.
    3. מעבירים לקערת מערבל ומוסיפים את אבקת הסוכר, השוקולית והקקאו ומקציפים עד שהתערובת אחידה וצבעה מתבהר מעט.
    4. מוציאים את העוגיות מהאריזה ומסדרים על משטח כאשר צידן השטוח מופנה כלפי מעלה.
    5. על מחצית מהעוגיות מניחים כפית גדושה מן המילוי (ניתן להיעזר בשקית זילוף).
    6. מכסים את העוגיות בעוגייה נוספת ומועכים מעט בכדי שהמילוי יתפזר באופן אחיד בין 2 העוגיות.
    7. מעבירים את העוגיות להקפאה ועוברים להכין את הציפוי.
    8. ממיסים יחד את כל חומרי הציפוי לקרם חלק ומבריק.
    9. מניחים את העוגיות על רשת שמונחת מעל קערה נקייה שתאסוף את שאריות הציפוי.
    10. יוצקים בזהירות את הציפוי מעל העוגיות. מקפידים לצפות את כל צידי העוגיה.
    11. מנערים מעט את הרשת בכדי להיפטר מעודפי השוקולד ומחזירים את העוגיות להקפאה של כ- 5 דקות.
    12. בינתיים אוספים מהקערה את שאריות הציפוי וממיסים שוב לתערובת חלקה.
    13. מוציאים את העוגיות מהקפאה ומניחים אותן בזהירות הפוכות מעל הרשת, כאשר החלק שלא מצופה מופנה כלפי מעלה.
    14. חוזרים שוב על פעולת הציפוי.
    15. מקפיאים שוב את העוגיות ומאחסנים אותן בקופסא אטומה במקפיא/מקרר עד ההגשה.

מומלץ להפשיר את העוגיות כחצי שעה לפני האכילה.

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *