מתכון לחטיף טים-טם חורפי ||| המתכון הופק בשיתוף יוספה בן כהן- yovegan- ייעוץ קולינרי טבעוני וחברת "מן" – יצרנית הופלים והעוגיות ||| למתכון <<<
חטיף הטים-טאם
זהו החטיף המוכר והפעם מבוסס על ופל משני ביסקוויטים שביניהם קרם ובציפוי שוקולד, בגרסה טבעונית. גרסה ביתית לחטיף טים-טאם, בשילוב עוגיות הקרמל החדשות של "מן". להגשה באירוח או כחטיף לצד שתיה חמה.
מצרכים (לכ- 28 יחידות)
-
1 חב' עוגיות בטעם קרמל של "מן"
- 100 גר' שוקולד מריר (או שוקולד "חלב" טבעוני)
- 4 כפות שמן קוקוס
- כוס אבקת סוכר
- כף שטוחה אבקת קקאו
- 2 כפות גדושות אבקת שוקולית
לציפוי:
- 200 גר' שוקולד מריר או "חלב" פרווה
- ½ כוס שמן קוקוס
- כף קרם קוקוס
אופן הכנה
- ממיסים את השוקולד עם שמן הקוקוס לקרם חלק.
- מצננים לטמפ' החדר תוך כדי ערבוב מידי פעם בכדי שלא יתקשה.
- מעבירים לקערת מערבל ומוסיפים את אבקת הסוכר, השוקולית והקקאו ומקציפים עד שהתערובת אחידה וצבעה מתבהר מעט.
- מוציאים את העוגיות מהאריזה ומסדרים על משטח כאשר צידן השטוח מופנה כלפי מעלה.
- על מחצית מהעוגיות מניחים כפית גדושה מן המילוי (ניתן להיעזר בשקית זילוף).
- מכסים את העוגיות בעוגייה נוספת ומועכים מעט בכדי שהמילוי יתפזר באופן אחיד בין 2 העוגיות.
- מעבירים את העוגיות להקפאה ועוברים להכין את הציפוי.
- ממיסים יחד את כל חומרי הציפוי לקרם חלק ומבריק.
- מניחים את העוגיות על רשת שמונחת מעל קערה נקייה שתאסוף את שאריות הציפוי.
- יוצקים בזהירות את הציפוי מעל העוגיות. מקפידים לצפות את כל צידי העוגיה.
- מנערים מעט את הרשת בכדי להיפטר מעודפי השוקולד ומחזירים את העוגיות להקפאה של כ- 5 דקות.
- בינתיים אוספים מהקערה את שאריות הציפוי וממיסים שוב לתערובת חלקה.
- מוציאים את העוגיות מהקפאה ומניחים אותן בזהירות הפוכות מעל הרשת, כאשר החלק שלא מצופה מופנה כלפי מעלה.
- חוזרים שוב על פעולת הציפוי.
- מקפיאים שוב את העוגיות ומאחסנים אותן בקופסא אטומה במקפיא/מקרר עד ההגשה.
מומלץ להפשיר את העוגיות כחצי שעה לפני האכילה.