מתכון: עוגת שוקולד משלושה מרכיבים וללא גלוטן

אחת העוגות הפופולריות ברשת בזכות הפשטות שלה והמינימליזם שמייצר קינוח מפתיע, עשיר וטעים בלי צורך במיומנות אפייה גבוהה ||| עוגה שנשענת על מרכיב שוקולדי מרכזי, לרוב שוקולד מריר איכותי, ועל עוד שני מרכיבים בסיסיים שיוצרים מרקם יציב, לח ומלטף ||| למרות רשימת המרכיבים הקצרה, התוצאה מרגישה כמו עוגת מוס אפויה: צפופה אך רכה, עם טעם עמוק של קקאו ואופי ביתי מפנק ||| הקסם של העוגה טמון בטכניקה: המסה עדינה של השוקולד, שילובו עם המרכיב המעניק נפח ויציבות, ואפייה קצרה שמשאירה את הליבה מעט רכה ||| העוגה מתאימה במיוחד למי שמחפש קינוח פשוט להכנה, ללא קמח וללא מרכיבים מיוחדים, ועדיין רוצה תוצאה שנראית ומרגישה כמו השקעה ||| עוגה נהדרת להגשה עם אבקת סוכר, קצפת או פירות יער, ומשאירה רושם גדול למרות הפשטות—או אולי דווקא בזכותה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

עוגת שוקולד 3 מרכיבים וללא גלוטן (צילום ממקור לא ידוע ולפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים)

מצרכים

שלבי הכנה

  1. בקערת זכוכית המיסו את השוקולד צ'יפס והחמאה יחד במיקרוגל, בהפעלה במרווחים של 30 שניות, תוך ערבוב עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה
  2. הניחו לתערובת להתקרר מעט
  3. טרפו פנימה את הביצים אחת בכל פעם עד לקבלת תערובת אחידה
  4. חממו תנור ל- 165 מעלות וסמנו תבנית עגולה 15 ס"מ
  5. שפכו את הבלילה לתבנית המשומנת וישרו את פני העוגה
  6. אפו במשך 25-30 דקות, או עד שהמרכז מתייצב וקיסם שננעץ במרכז יוצא יבש
  7. קררו לטמפרטורת החדר והגישו לצד כדור גלידת וניל

שדרוג: פזרו אבקת סוכר ו/או טפטפו מעל סירופ שוקולד.

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *