עוגת גבינה שהיא כבר קלסיקה שמגיע מהמטבח היהודי הניו-יורקי ||| כתבנו על שלל גרסאות עוגות גבינה כאן בעבר ||| העוגה של ניו יורק הפכה לעוגת הגבינה הכי פופולארית בעולם ||| מתכון קל להכנה אבל דורש הקפדה על כל השלבים שבין אפייה לצינון או הקפאה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (תבנית עגולה 24 ס"מ)
לבסיס
- 150 גרם ביסקוויט פתי בר בטעם וניל או שוקולד
- 1 כף סוכר
- 75 גרם חמאה מומסת
למלית הגבינה
- 750 גרם גבינת שמנת 25%
- 200 גרם סוכר
- 30 מ"ל מיץ לימון סחוט טרי
- 1/2 לימון – גרידת הקליפה
- 1 כפית תמצית וניל
- קורט מלח
- 4 ביצים L
- 35 גרם קמח
לציפוי
- 250 מ"ל שמנת להקצפה 38%, קרה מאוד
- 2 כפות אבקת סוכר
אופן הכנה
- הכנת התחתית: במעבד מזון טוחנים את הביסקוויטים והסוכר לפירורים דקים מאוד
- מוסיפים לקערת המעבד מזון את החמאה המומסת ומעבדים מעט לקבלת תערובת במרקם חול רטוב
- מעבירים את הפירורים לתחתית תבנית משומנת קלות
- מהדקים היטב בידיים (או בעזרת תחתית כוס) ליצירת בסיס בציק
- מכניסים התבנית עם הבצק למקפיא ל- 15 דקות
- מחממים תנור ל- 180 מעלות
- אופים את תחתית הבצק במשך 10 דקות עד שהבצק מזהיב מעט
- מוציאים מהתנור ומצננים לטמפרטורת חדר
- מכניסים למקרר ומצננים עד שהמלית מוכנה
- הכנת מלית הגבינה: בקערה גדולה שמים גבינה, סוכר, מיץ לימון, גרידת קליפת לימון, וניל ומלח ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה
- הערה: חשוב לא להקציף את התערובת. רק לערבב עד לאיחוד
- מוסיפים פנימה את הביצים אחת – אחת תוך ערבוב עד שהביצים נטמעות בתערובת
- מוסיפים את הקמח ומערבבים פנימה עד שמתקבלת תערובת אחידה
- מוצאים את התבנית עם התחתית בצק ויוצקים לתוכה את תערובת הגבינה מעל בסיס בעוגה
- מנמיכים את חום התנור ל- 160 מעלות
- אופים את העוגה 60־45 דקות או עד שהיא יציבה בשוליים ומעט רוטטת במרכז
- מכבים את התנור ומניחים לעוגה להצטנן בתוך התנור הכבוי במשך כ- 30 דקות
- מכניסים את העוגה למקרר ללילה להתקרר היטב
- הכנת הציפוי: בקערת מיקסר מקציפים שמנת ואבקת סוכר לקצפת יציבה וחזקה
- יוצקים את הקצפת על פני העוגה ומיישרים בעזרת כף לשכבה אחידה
- מצננים שעה נוספת במקרר סופית ומגישים
בתיאבון