חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: עוגת גבינה ניו-יורק New York Cheese Cake

עוגת גבינה שהיא כבר קלסיקה שמגיע מהמטבח היהודי הניו-יורקי ||| כתבנו על שלל גרסאות עוגות גבינה כאן בעבר ||| העוגה של ניו יורק הפכה לעוגת הגבינה הכי פופולארית בעולם ||| מתכון קל להכנה אבל דורש הקפדה על כל השלבים שבין אפייה לצינון או הקפאה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

עוגת גבינה (צילום דני בר)

מצרכים (תבנית עגולה 24 ס"מ)

לבסיס

למלית הגבינה

לציפוי

אופן הכנה

  1. הכנת התחתית: במעבד מזון טוחנים את הביסקוויטים והסוכר לפירורים דקים מאוד
  2. מוסיפים לקערת המעבד מזון את החמאה המומסת ומעבדים מעט לקבלת תערובת במרקם חול רטוב
  3. מעבירים את הפירורים לתחתית תבנית משומנת קלות
  4. מהדקים היטב בידיים (או בעזרת תחתית כוס) ליצירת בסיס בציק
  5. מכניסים התבנית עם הבצק למקפיא ל- 15 דקות
  6. מחממים תנור ל- 180 מעלות
  7. אופים את תחתית הבצק במשך 10 דקות עד שהבצק מזהיב מעט
  8. מוציאים מהתנור ומצננים לטמפרטורת חדר
  9. מכניסים למקרר ומצננים עד שהמלית מוכנה
  10. הכנת מלית הגבינה: בקערה גדולה שמים גבינה, סוכר, מיץ לימון, גרידת קליפת לימון, וניל ומלח ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה
  11. הערה: חשוב לא להקציף את התערובת. רק לערבב עד לאיחוד
  12. מוסיפים פנימה את הביצים אחת – אחת תוך ערבוב עד שהביצים נטמעות בתערובת
  13. מוסיפים את הקמח ומערבבים פנימה עד שמתקבלת תערובת אחידה
  14. מוצאים את התבנית עם התחתית בצק ויוצקים לתוכה את תערובת הגבינה מעל בסיס בעוגה
  15. מנמיכים את חום התנור ל- 160 מעלות
  16. אופים את העוגה 60־45 דקות או עד שהיא יציבה בשוליים ומעט רוטטת במרכז
  17. מכבים את התנור ומניחים לעוגה להצטנן בתוך התנור הכבוי במשך כ- 30 דקות
  18. מכניסים את העוגה למקרר ללילה להתקרר היטב
  19. הכנת הציפוי: בקערת מיקסר מקציפים שמנת ואבקת סוכר לקצפת יציבה וחזקה
  20. יוצקים את הקצפת על פני העוגה ומיישרים בעזרת כף לשכבה אחידה
  21. מצננים שעה נוספת במקרר סופית ומגישים

בתיאבון

עלו החודש

חמש תרופות סבתא לחורף

החורף מביא לעיתים קרובות הצטננויות, שפעת ותחושת קור כללית, ותרופות סבתא הן פתרון נפלא לחימום הגוף ולחיזוק המערכת החיסונית באופן

לקריאה...

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *