מתכון: בייגל קל להכנה לפני הפסח

בייגלה או פרצל שקל להכין גם בבית ||| מאפה שתמצאו כבר כמעט בכל רחבי תבל ומגיע מדרום גרמניה ||| Pretzel או Brezel מוצאם מבוואריה שבגרמניה ומשם הגיעו עם גלי ההגירה, למטבח היהודי והאמריקאי ||| מתכון קל להכנה בהמשך…

בייגלה עם שומשום, פרג או מלח (צילום דן בר-דוב)

מצרכים (16 יחידות ביגלה)

לבצק

  • 1 ק״ג קמח לבן או מלא
  • 1.5 כפטת שמרים יבשים
  • 1/4 כוס סוכר חום
  • 550 סמ"ק מים חמים (לא רותחים)
  • 1 כף מלח

לבישול וציפוי

  • 1/4 כוס סוכר חום
  • 1 כף סודה לשתייה
  • 100 גרם שומשום או פרג או מלח גס או קצח או זעתר
בייגל בייתי (צילום עופר דהאן)

אופן הכנה

 
- פרסומת -

 
  1. מערבלים את הקמח, השמרים, הסוכר והמים לבצק, במשך 4 דקות

הערה: אם צריך מוסיפים בהדרגה עוד 50 סמ"ק מים

  1. מוסיפים מלח ומערבלים עוד 2-3 דקות לקבלת בצק נוח לעבודה
  2. מכסים ונותנים לבצק 20 דקות מנוחה (להקפיד על 20 דקות ולא יותר)
  3. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח
  4. מחלקים ל-16 חלקים שווים
  5. מגלגלים כל חלק בצק לגליל ארוך
  6. חוצים לאורך ליצירת 2 גלילים ומלפפים את 2 הגלילים לבורג
  7. מחברים לעיגול בייגלה
  8. מחממים תנור ל-200 מעלות
  9. מרפדים תבנית עם נייר אפייה
  10. מביאים לרתיחה סיר גדול עם 2 ליטר מים וסוכר חום
  11. כשהמים מגיעים לרתיחה מוסיפים סודה לשתייה ושומרים על להבה בינונית
  12. מבשלים כל בייגלה 30 שניות (לא יותר זמן ואפשר 2-3 יחידות יחד זה לצד זה)
  13. מוציאים את הבייגלה המבושלים בעזרת כף מחוררת ומניחים בתבנית עם נייר האפייה
  14. מצפים מיד את הבייגלה הרטוב והמבושל בשומשום או כל ציפוי שאהוב אליכם
  15. כשהתבנית מתמלאת ב-16 בייגלה מבושלים מעבירים לתנור
  16. אופים במשך 25 דקות בערך, עד שהבייגלך תפוחים וזהובים (שימו לב שגם התחתית אפויה היטב)

להכנת בייגל מתוק

  1. מכינים סירופ סוכר (מבשלים 1/2 כוס סוכר עם 1/2 כוס מים)
  2. שופתים את הסירופ על הבייגלס מיד בתום האפייה

בתיאבון

כתיבת תגובה