עוגת שוקולד טבעונית

עוגה בעלת אינדקס גליקמי נמוך (בשל השימוש בסוכר קוקוס), דלת גלוטן (בשל השימוש בקמח סויה ובקמח שקדים) ומכילה את כל הערכים התזונתיים הבריאים בקקאו (בשל השימוש בקקאו ושוקולד אורגנים ולא מעובדים). באדיבות רומי חוכמה- אירידיולוגית, נטורופתית ומאמנת לאורח חיים בריא.

 

מצרכים:

200 גרם שוקולד מריר 85% מוצקי קקאו אורגני

6 כפות שמן קוקוס אורגני

1 כפית תמצית וניל טבעית

3/4 כוס חלב שקדים

2 רסק תפוחי עץ קטנים אורגניים

2 כפות פשתן טחון

1 כפית סודה לשתייה

1 כוס קמח כוסמין

1 כוס קמח סויה

1/2 כוס קמח שקדים

11/2 כוסות סוכר קוקוס.

4 כפות קקאו אורגני

 

עוגת שוקולד טבעונית (צילום יח"צ יערית)
עוגת שוקולד טבעונית (צילום יח"צ יערית)

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל 170 מעלות.

ממיסים את השוקולד בתוך בן מרי (ממלאים חצי סיר במים ומרתיחים על האש. כאשר המים רותחים מניחים על גבי הסיר קערה ובה שברי השוקולד ושמן הקוקוס. מערבבים מדי פעם עד שהשוקולד נמס). כשהתערובת אחידה מעבירים למעבד מזון את כל הרכיבים ומערבבים.

יוצקים לתבנית עגולה ואופים כ – 45 דקות.

כתיבת תגובה