לשבועות, "הטחנות הגדולות של א"י" מציעה מתכון של קונדיטור גל בוכניק ||| מתכון קלסי ועשיר לחג השבועות ||| לפרטי המתכון בהמשך <<<

חומרים (2 תבניות בקוטר 22 ס"מ, גובה 5 ס"מ)
לבסיס רולדה
- 2 ביצים
- 65 גרם סוכר (רבע כוס + כפית) מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
- 65 גרם (חצי כוס פחות כפית) קמח חיטה לבן בהיר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
לתערובת הגבינה
- 800 גרם גבינה 9%
- 250 גרם שמנת חמוצה
- 200 גרם גבינת שמנת 30%
- 65 גרם (חצי כוס פחות כפית) קמח חיטה לבן בהיר
- 20 גרם (2 כפות) פודינג וניל
- 85 גרם סוכר (חצי כוס פחות כפית)
- גרידה מחצי לימון
- תוכן של מקל וניל
לציפוי
- 600 גרם שמנת חמוצה
- 120 גרם (כוס) אבקת סוכר
- תוכן של מקל וניל או כפית תמצית וניל איכותית
אופן הכנה
בסיס
- מקציפים את הביצים השלמות עם הסוכר לקציפה תפוחה ואוורירית
- מוסיפים את הקמח וממשיכים להקציף במהירות לתערובת אחידה
- מחלקים את התערובת ל-2 תבניות מרופדות בנייר אפייה
- אופים ב-170 מעלות כ-8 דקות עד קבלת צבע בהיר
- מוציאים מהתנור
תערובת גבינה
- מערבבים במערבל מזון, את כל החומרים לתערובת אחידה בעזרת וו גיטרה
- משמנים את דופן התבנית בחמאה ומפזרים מעט סוכר
- מחלקים את התערובת ל-2 התבניות
- מחליקים מעט ואופים בטמפרטורה של 160 מעלות למשך שעה ועשר דקות
- לאחר האפייה מוציאים מהתנור ומצננים כמה דקות
ציפוי
- מערבבים את החומרים לתערובת אחידה
- מחלקים ל-2 העוגות, מורחים ומחליקים היטב
- אופים שוב בתנור בטמפרטורה של 180 מעלות למשך כ-2 דקות
- מוציאים ומצננים
בתיאבון












